Fil Spencer Xbox’in İş Modeli İçin Büyük Güncelleme Duyurdu, Yakında Açıklanacak

Fil Spencer Xbox’in İş Modeli İçin Büyük Güncelleme Duyurdu, Yakında Açıklanacak


Bugün interneti sarsan son derece spekülatif söylentiler var. Büyük bir içeriden, yakın bir zamanda Xbox’un alışılmış oyun dağıtım modelinden vazgeçeceğini, özel oyunlardan ve belki de platformdan vazgeçeceğini duyurdu. Starfield’ın yakında PS5’te piyasaya sürüleceği bilgileri ortaya çıktı ve diğer özel oyunlar da onu takip edecek. Olaylı haberleri sonunda oyun bölümü başkanı Phil Spencer’ın yorumlaması kararlaştırıldı ve görünüşe göre önceki içeriden bilgileri doğruladı.

Yöneticinin kişisel sayfasında oldukça kısa ancak anlamlı bir mesaj yayınladı. Phil Spencer, tüm sızıntıları takip ettiklerini ve yine de topluluğun spekülasyonlardan ve yanıltıcı bilgilerin yayılmasından kaçınmasını istedi. Xbox lideri, topluluğa mesajında önümüzdeki günlerde tüm soruların cevaplarını öğreneceğimiz özel bir etkinlik düzenleneceğini doğruladı.

“Size kulak veriyoruz. Gelecek hafta, Xbox’un geleceğine dair daha detaylı bilgileri sizlerle paylaşma fırsatını sabırsızlıkla beklediğimiz bir iş güncellemesine adanmış bir etkinlik planlıyoruz. Güncellemeleri takip edin.”

— Xbox başkanı Phil Spencer duyurdu.

Raporlara göre, önümüzdeki hafta yenilenmiş bir Xbox iş modeli sunumu bizi bekliyor. Şirketin tüm mevcut platformlar için oyun yayıncılığına geçişini duyurması ve sadece Xbox ve PC için değil, tüm platformlarda oyun yayınlaması bekleniyor.

Daha önce, bazı analistler Xbox’un yakın zamanda ayrı bir platform olarak sona ereceğini iddia etti. Şu anda buna dair bir kanıt bulunmasa da, Xbox oyunlarının Nintendo Switch ve PS5 gibi platformlarda düzenli olarak piyasaya sürülmesi oldukça olası görünüyor.