Final Fantasy 7 Rebirth Grafikleri Teknik Uzmanları Digital Foundry’yi Etkilemedi

Final Fantasy 7 Rebirth Grafikleri Teknik Uzmanları Digital Foundry’yi Etkilemedi


Final Fantasy 7 Rebirth, Digital Foundry’in kapsamlı teknik analizine göre mükemmel ancak çelişkili bir şekilde ortaya çıktı: oyunun genel kalitesini övdüğü halde aydınlatma sistemi, dokular ve performans modunda kare hızı gibi bazı sorunlara dikkat çekildi.

Uzmanlar henüz oyunla sadece kısa bir şekilde ilgilendiler ve detaylı bir analizin gelecekte beklenmesi gerektiğini belirttiler. Rebirth’i önceki bölüme kıyasla bir adım ileriye götüren ancak tüm mevcut teknolojileri kullanmayan hoş bir oyun olarak tanımladılar.

Hatırlarsanız, Final Fantasy 7 Rebirth, Digital Foundry’yi demo sürümünde tam olarak ikna edememişti ve oyunun tam sürümü çoğunlukla Oliver McKenzie’in dile getirdiği şüpheleri doğruladı. Ancak McKenzie, en başarılı yanlar hakkında son derece olumlu konuştu.

Özellikle, gerçek zamanlı videolar çok iyi ve bazen etkileyici görünüyor, karakter modellerine getirilen iyileştirmeler ve bu özel durum için alınan biraz daha gerçekçi tarz sayesinde. Karakterlerin cildinde detaylar var, saçlar akıcı bir şekilde animasyonlanmış.

Final Fantasy 7 Rebirth’teki savaş sahneleri de etkileyici, manzaralar daha yoğun bir yoğunluğa ve detay derecesine sahip, ancak çevresel aydınlatma sistemi ve gölgeler yakından incelendiğinde bazı parçaların kaybolduğu bir eğilim gösteriyor. Bazı nesneler yanlış şekilde aydınlatılıyor. Geliştiricilerin alçak çözünürlüklü gölgeleri seçmeleri garip bir karar olarak nitelendirildi, ancak durumu filtreleme biraz kurtarıyor.

Düşük çözünürlüklü dokuların yanı sıra kare hızı sorunu da var: performans modunda 60 fps elde etmek için ortalama olarak yalnızca 1152p çözünürlüğe razı olmak gerekiyordu.

İyi haber şu ki, Digital Foundry’in rapor ettiği belirsizliklerin hepsini Square Enix sonunda güncellemelerle düzeltebilir, bu yüzden durumun nasıl gelişeceğini göreceğiz. Siz Final Fantasy 7 Rebirth incelememizi okudunuz mu?