Final Fantasy 7 Yeniden Doğuşun Oyun Direktörü, takımın Neden Unreal Engine 5’i kullanmaktan vazgeçtiğini açıkladı.

Final Fantasy 7 Yeniden Doğuşun Oyun Direktörü, takımın Neden Unreal Engine 5’i kullanmaktan vazgeçtiğini açıkladı.

Unreal Engine 5 grafik motoru muhteşem görsel özelliklere sahip ve her geçen gün geliştiriciler arasında daha popüler hale geliyor. Steam’de genç geliştirici ekiplerinden farklı ölçeklerde heyecan verici projeler, bu yeni motoru temel alarak ortaya çıkıyor. Ancak deneyimli ve büyük stüdyoların Unreal Engine 5’i benimsemekte acele etmedikleri bir gerçek. Action oyunu Final Fantasy 7 Rebirth’ün baş yapımcılarından biri olan Naoki Hamaguchi, bunun nedenlerini açıklamaya çalıştı.

Final Fantasy 7 Rebirth’ün oyun yönetmeni Naoki Hamaguchi, oyun motorlarıyla ilgili geniş çaplı bir röportaj verdi. Geliştirici, Final Fantasy 7’nin remake’inin ikinci kısmında hala Unreal Engine 4’ün kullanıldığını ve takımın teknolojik yeteneklerinden tamamen memnun olduğunu belirtiyor. Hamaguchi, Unreal Engine 5’in oyuncuların gözünde gerçekten etkileyici göründüğünü ve geliştiriciler için çekici olabileceğini söylüyor, ancak henüz anahtar fonksiyonların eksik olduğunu kabul ediyor.

Final Fantasy 7 Rebirth’ün oyun yönetmenine göre, yeni oyunun başlangıcında Unreal Engine 4 tabanında geliştirme yapma kararı aldı. Takımda Unreal Engine 4 ve Unreal Engine 5 hakkında farklı görüşler vardı, ancak Hamaguchi’ye göre, eksik işlevselliğe sahip yeni bir motorun uyum sağlaması çok uzun sürecekti.

İhtiyaç duyulan işlevleri beklemek yerine, kendi işlevleri geliştirmeye ve iyi bir sonuçla oyunculara daha hızlı bir şekilde sunabilmek için UE4’ü kullanmaya karar verdik.

Final Fantasy VII Rebirth, 29 Şubat 2024’te PS5’te yayınlanacak.