Fortnite 250 Milyon Oyuncuya Ulaştı

Fortnite 250 Milyon Oyuncuya Ulaştı

Fortnite Kayıtlı Oyuncu Sayısı 250 Milyona Ulaştı

Fortnite Kayıtlı Oyuncu Sayısı 250 Milyona Ulaştı

Devasa popüler battle royale oyunu Fortnite büyümeye devam ediyor. Epic Games, bu hafta GDC 2019’da, oyunun Aralık’ta 200 milyon olan kayıtlı oyuncu sayısının 250 milyona ulaştığını duyurdu.

Ayrıca oyunu oynayan insanlar açısından Epic, Fortnite’ın 10.8 milyon yeni eşzamanlı oyuncu rekoruna ulaştığını da ortaya koydu. Bu sayı, Marshmello oyun konseri sırasında aynı anda 10.7 milyon oyuncunun giriş yaptığı Şubat ayından bu yana biraz artmış görünüyor.

Fortnite, yakın tarihin en popüler oyunlarından biri olmasına rağmen, bir alanda hala Minecraft’ın arkasında olabilir. Microsoft’un sandbox oyunu Minecraft aylık 91 milyon oyuncusu ile Fortnite’ın 78.3 milyon oyuncusunun önünde görülüyor. Ancak, bu rakamlar bir süredir güncellenmedi, bu yüzden herhangi bir şeyin değişip değişmediğini tam bilmiyoruz.

Fortnite’ın devasa başarısına dikkat çeken Epic patronu Tim Sweeney Engadget’e, “Bu gerçek bir oyun. Bu bir nişancı. Dünya çapında. Devasa bir kadın nüfusa sahip ilk nişancı. Böyle bir şey için emsalsiz. Çünkü oyuncuları sosyal bir deneyimle bir araya getiriyor.”

Fortnite ile ilgili diğer haberlerde Epic, GDC’de Fortnite’ın başarısı sayesinde geliştiricilere 100 milyon dolarlık bir fon yarattığını duyurdu. Dahası Epic, Quantic Dream’in Heavy Rain, Beyond: Two Souls ve Detroit: Become Human gibi PlayStation’a özel oyunların bu yıl Epic Games Store‘a geleceğini duyurdu.