Geliştiriciler 3. şahıs görünümlü Helldivers 2’yi neden yapmaya karar verdiklerini anlattı

Geliştiriciler 3. şahıs görünümlü Helldivers 2’yi neden yapmaya karar verdiklerini anlattı

Helldivers 2 PS5 ve PC için piyasaya sürülecek ve orijinal oyunun hayranları devam oyunuyla ilgilenebilirler. Ancak belki de hepsi beğenmeyecekleri büyük bir değişiklik var: oyunun üçüncü şahıs kamerasından yukarıdan aşağıya geçmesi, oyunu üçüncü şahıs nişancı oyununa dönüştürüyor. Bu karar neden alındı?

Pushsquare, yardımcı yönetmen Sagara Beroshi ile oyunun yeni kamerası hakkında konuştu ve bu değişikliğin amacının size “oyun sürecine daha derinden dahil olma hissi vermek” olduğunu söyledi.

“Dizaynın temel prensiplerimizden biri sizin kendinizi bir asker gibi hissetmenizi sağlamak. Size totaliter bir sistemde delice güçler verilmiş bir sıradan asker olarak kendinizi hissettirmek, sizin hedefinizin etrafında bir dizi düşmanla karşı karşıya kaldığınızın farkında olmanız gerekiyor. Bu içsel bir neden. Dizaynın amacı olan dışsal neden ise arkadaşlarınızla eğlenceli olan çılgın bir kaostan oluşan oyunu oynamanızdır.

Sıradan bir asker gibi hissetme yeteneğinizi artırıyor, elle yeniden doldurmanız gereken silahlar, iki kişinin birlikte çalıştığı belirli silahlar gibi gerçekler var.”

Beroshi, orijinal Helldivers’in hala yeri olduğunu belirtiyor.

“Umarım ilk oyun ikinci oyunla birlikte yaşamaya devam eder. Sadece oyuncuların bu oyunu test etmek, oynamak ve bu deneyime katılmak için davet almak isteyeceğini ve onlara bu deneyimin hoşlarına gideceğini görmek istiyoruz.”