Ghost Of Tsushima PS4 Satış Rekoru Kırıldı

Ghost Of Tsushima PS4 Satış Rekoru Kırıldı

Sony, son zamanlarda oldukça dikkat çeken gelişmelere imza atıyor. Son olarak geliştiriciliğini Sucker Punch'ın yaptığı Ghost of Tsushima'nın satış rakamlarında oldukça başarılı oldu. Sucker Punch'ın geliştirdiği oyun, etkileyici fotoğraf modu ve diğer detaylarda büyük bir etki yaratmayı başardı. Yeni açık dünya aksiyon oyunu, lansmanın ilk üç günü içinde 2.4 milyondan fazla sattı. Bu, Sony'nin en hızlı satan oyunlarından biri oldu ve bundan önceki rekor Horizon Zero Dawn'a aitti.

 

Ghost of Tsushima is now PS4's fastest selling first-party original IP debut with more than 2.4 million units sold through globally in its first 3 days of sales.

Congratulations @SuckerPunchProd, and thank you to fans around the world for taking part in Jin's journey. pic.twitter.com/6aE4U7YZJH

— PlayStation (@PlayStation) July 24, 2020

 

Bu rakamlar Sony'nin ilk parti oyunların devamı ile karşılaştırıldığına hala çok daha düşük. The Last of Us: Part II, Haziran ayında piyasaya sürüldüğünde ilk üç gününde 4 milyondan fazla sattı ve aynı dönemde 3.3 milyon kopya satmış olan Marvel's Spider-Man'ı geride bıraktı. Spider-Man: Miles Morales bu yıl içerisinde piyasaya sürülecek, Horizon Forbidden West ise 2021'de gelecek.