Half-Life 2: VR mod tam Rift, Vive ve hareket denetleyicisi desteği vaat ediyor

Half-Life 2: VR mod tam Rift, Vive ve hareket denetleyicisi desteği vaat ediyor

Şimdi metin olun, çünkü sizlere bir haberimiz var: Half-Life 3’ü belki de hiç göremeyeceğiz. Ama olsun Half-Life 2’miz hala var ve bir grup modder’ın emeği ile yakında Oculus Rift ve HTC Vive kulaklıklarını yakında bu oyunda kullanabileceğiz. Half-Life 2: VR modu, ilk olarak 2013’de gün ışığına çıktı ve Steam Greenlight’da güncel VR donanımı üzerinde çalışmasına izin verecek güncellemelerle yeniden canlandı. 

VR’a Doğru’nun açıkladığı gibi, orijinal mod, Valve, Rift ve Vive kulaklık seti yazılımlarındaki değişikliklere ayak uydurmak için Kaynak motorunu güncellemediğinden, kullanımdan kaldırıldı. Bununla birlikte, orijinal mod ekibinin üyeleri, bazı yeni eklemeler ve mevcut kulaklıklar ile nasıl çalışılacağını, Ve daha önce mevcut olmayan bir özellik olan hareket kontrol cihazlarını da destekleneceğini keşfettiler.

Mod, ayrıca “oyun efektleri, dokuları, modelleri ve haritaları”, ayrıca VR, “gerçekçi silah etkileşimleri” ve “birden fazla VR lokomotif yöntemi” için tasarlanmış bir 3D arabirimi sunacak ve bu da oyun dünyasında dolaşmanın yollarını gösteriyor. Aynı zamanda ücretsiz de olacak, ancak çalıştırmak için Half-Life 2 ve HL2: Episode 1 ve 2’ye sahip olmanız gerekecek.