Helldivers 2’ye sessizce uçan böcekler eklendi ama stüdyo başkanı onların varlığını kabul etmeyi reddetti: “Böcekler uçamaz”

Helldivers 2’ye sessizce uçan böcekler eklendi ama stüdyo başkanı onların varlığını kabul etmeyi reddetti: “Böcekler uçamaz”

Bu hafta Helldivers 2 oyunu oldukça önemli bir yama aldı, bu yama bazı en can sıkıcı düşmanlarla mücadeleyi önemli ölçüde kolaylaştırıyor – Şarjörler ve Safra Titanyumları. Bununla birlikte, Arrowhead stüdyosundan geliştiriciler, bu dışında fark edilmeden yeni bir düşman olan Termid ekledi – kendi aramızda savaş alanında aramak zorunda kalacağız.

Yamanın çıkmasının hemen ardından bazı oyuncular, uçan Termid’leri şaşırtıcı bir şekilde fark ederek bunu Reddit’te paylaştılar. Bu oldukça beklenmedik bir sürpriz oldu çünkü yama notlarında bahsedilmiyordu.

Arrowhead’in CEO’su ve Helldivers 2’nin yaratıcı direktörü olan Johan Pilestedt, bu konuda eğlenceli bir tweet atmadan geçemedi. Tweet’inde şunları söyledi:

“Helldivers 2’de uçan böcekler hakkında duyumlar aldım. Bu saçma iddiaları resmi olarak yalanlamak istiyorum. Herkesin bildiği gibi ‘böcekler uçamaz’. Bu konuda yalnız değilim. Gerçeğin Bakanlığı bunu, böceklerden yan olanların zihinlerine güzel insanlara karşı propaganda yapmak istediklerini kabul ediyor.”

Shriekers olarak adlandırılan bu düşmanlar, sadece belirli görevlerde ortaya çıkıyor ve oyuncuların onların yuvalarını aramaları gerekiyor. Ancak belirli yuvaların bulunduğu görevler haricinde bu düşmanlar tüm görevlerde mevcut değil.

Shriekers’ın ortaya çıkışı, Helldivers 2 topluluğunun mech’leri (güçlü robotlar) kilidini açmasının sadece birkaç gün sonrasına denk geldi. Bu, oyuncuların farklı tehditlerden gezegenleri kurtarmalarını gerektiren oyunun meta-anlatısının bir parçası haline geldi.

Geçen ay PS5 ve PC için çıkış yapan Helldivers 2, çıkışından bu yana oyuncuların ilgisini çekmeye devam ediyor. Geliştiriciler, oyun dengelemesi için düzenli olarak yeni içerikler ve yamalar yayınlıyor. Oyun Steam’de çıkışından kısa bir süre sonra en popüler oyunlardan biri haline geldi ve dedikodulara göre her iki platformda da yaklaşık beş milyon kopya satılmış.