IGN Fransa Yeniden Utandı: Baş Editör Güzel Kadın Karakterlerin “Kadınları Öldürdüğünü” Söyledi.

IGN Fransa Yeniden Utandı: Baş Editör Güzel Kadın Karakterlerin “Kadınları Öldürdüğünü” Söyledi.

Son zamanlarda IGN Fransa’nın yaşadığı skandal, özür dilemelerine rağmen dur durak bilmiyor. Bu sefer portalın baş editörü, Stellar Blade’deki Eva’nın tasarımını savunan bir oyuncuyla tartışmaya girmeye karar verdi.

Oyuncu, kadınların da bu tarz kadınsı tasarımları sevdiğini ve erkeklerin hiperseksüelleştirme korkusu yaşamaları gerekmeyeceğini söyledi. IGN Fransa baş editörü Erwan Lafleuriel ise cevap verdi: “Evet evet, git ve bunu kadınlara söyle, dövülen, öldürülen, aşağılanan veya gerçek hayatta erkek standartlarına uymadıkları için intihar eden kadınlar var.” Tasarımın sorun olmadığını, gerçekte erkeklerin oyun güzelliklerine bakıp ardından kadınlardan aynı şekilde görünmelerini beklemelerinin sorun olduğunu ekledi.

Lafleuriel sonunda oyuncuların meslektaşının, Eva’nın tasarımının hiç kadın görmemiş biri tarafından yapıldığı ve hepsinin “patriyarka tarafından beslendiği” sözlerine aşırı tepki gösterdiğini belirtti.

Tabii ki, IGN Fransa baş editörünün sözleri internet üzerinde hemen aptalca olarak alay konusu oldu, hatta birçok kadın tarafından, kadının bir oyun karakterine imrendiğini duymak ve bunun sonucunda onun gibi görünmediği için intihar ettiğini iddia etmesine şaşıranlar arasında. Bir kadın, haberle ilgili yorumda şunları yazdı:

“Sonunda, ne giydiği umurumda olmadan oynayabileceğim hoş bir kadın karakter var. Beni ‘temsil etmek’ için uydurulan kocaman kötü kadın karakterlerinden tiksinirim ve sonunda beni değil, Sweet Baby’nin genel müdürünü ya da Leon Kennedy’yi andıran karakterler yaratılır.”