Japon besteci Nobuo Uematsu artık oyunlar için tam soundtrack yazmayı planlamıyor

Japon besteci Nobuo Uematsu artık oyunlar için tam soundtrack yazmayı planlamıyor

Nobuo Uematsu, birçok video oyununun efsanevi bestecisi, Final Fantasy dahil olmak üzere, artık muhtemelen hiçbir zaman bir oyun için tam bir soundtrack yazamayacağını açıkladı.

Uematsu hala Final Fantasy serisi üzerinde çalışsa da, özellikle oyunların ana tema şarkılarını besteliyor, bir oyun için tam bir soundtrack yazmayı artık kendisinin yapacak durumda göremediğini belirtti. Bu durumun büyük ölçüde, bir oyunun müziklerinin oluşturulması için gereken iş miktarıyla bağlantılı olduğunu ifade etti.

“Final Fantasy konusunda hala oyunların ana temalarını yazmaya devam ediyorum,” dedi Uematsu, kendisine bir oyun için tekrar müzik yazması konusunda ısrar edilirse. “Ancak bir oyun için tekrar müzik yazacağımı sanmıyorum.”

Uematsu, yaşlandıkça, bir video oyunu için tam bir soundtrack oluşturmak için gereken fiziksel ve zihinsel gücü artık bulamadığını düşünüyor.

İki veya üç yıl boyunca tam gaz çalışmanız gerekecek. Ve buna artık fiziksel ve zihinsel gücümün yetmeyeceğini düşünüyorum. Sanırım kalan zamanımı, keyif aldığım diğer projeler üzerinde çalışmak için kullanırım. Örneğin, Merregnon gibi besteler üzerinde veya Uematsu Nobuo conTIKI grubumla uğraşırım.

Ayrıca Uematsu hala müzik yapma konusunda aktif: çalışmaları Final Fantasy 16’da ve hatta yaklaşan Final Fantasy 7 Rebirth’te yer alıyor. Uematsu tarafından yazılan son tam soundtrack, 2021 rol yapma oyunu Fantasian oldu.