“Kaos” Yaratıcıları Savaş Sistemi, Karakter Geliştirme ve Oyuncu Reputasyonu Hakkında Detaylı Bilgi Verdi

“Kaos” Yaratıcıları Savaş Sistemi, Karakter Geliştirme ve Oyuncu Reputasyonu Hakkında Detaylı Bilgi Verdi

Çıkışına artık iki haftadan az kalan “Smuta” (4 Nisan), ve rol yapma eyleminin geliştiricileri Cyberia Nova stüdyosundan oyunun en önemli unsurlarının detaylarını incelemeye karar verdiler. Bu unsurlar, topluluğun en çok endişelendiği savaş sistemi, rol yapma bileşeni ve itibar: Yerli projenin yapımcısı Andrey Belov ile oyun blogcusu Viktor Zuyev, “geliştirici günlüğü” hazırladılar.

17. yüzyılın kılıç dövüşü çağı olduğunu unutmamak gerek. Oyuncunun hafif ve ağır saldırısı, parry, kaçınma ve atlamaları var. Görsel olarak düşmanın karaktere ağır saldırı yapmaya çalıştığını görmek mümkün. Basit bir blok ağır darbeyi kaldırmayabilir, çünkü savaş sistemi şansa dayalı, işte o zaman parry yapmanın gerektiği zaman gelir. “Smuta” bir rol yapma eylemi, ancak DmC seviyesinde bir aksiyon oyunu değil, bu yüzden aşırı güçlü kombinasyonlardan bahsedilemez. Her şey makul tarihsel sınırlar içindedir. Saldırı serisi düşman hattında bir kargaşa yaratabilir, çünkü kritik hasar verebilme şansı vardır veya rakibi tamamen bayıltabilir.

Andrey Belov’a göre, savaş oyunu, göründüğünden daha ilginç oynanır. Basit “tıklama” ya da “vurma” söz konusu değil. Sistem 5 düşmana kadar düelloları hesaplayacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca düşman ekipmanına da uyum sağlamak gerekecek, çünkü karşılaşacağınız nişancı sadece beklemeyecek ve silahlarını yeniden doldurmayacak. Bunun yerine, belirli bir mesafeden itibaren savaşçı, oyuncuyla hesaplaşmak için yakın dövüş silahını çıkaracaktır (sadece hayal edin, “boss” ile karşılaştığınızda ne kadar acı çekeceğinizi, birkaç fazı olmayan ama çoğu düşmandan daha ölümcül olan hileli düşmanı düşünün).

Sınıf sistemi yerine, “archetypes” denilen şeyler var (2021’in 4 ana ve 1 bonus türü vardır). “Sınıflar” hikaye ilerledikçe verilir ve birçok şey onlara bağlıdır. Çevrenin ana karaktere yaklaşımı, görevler, savaş sistemi – farklılıklar seçtiğiniz arketip (Savaşçı, Tetikçi, Okçu ve Sözleşmeli) seçime bağlıdır. Görünümü kışlaya giderek değiştirebilirsiniz. Her arketipin 2 tür yakın dövüş silahı ve 1 çeşit uzak dövüş silahı vardır. Savaş ekipmanını hem görevler yaparken hem de yerleşim yerlerinin sakinlerinin sakladığı hazineler arasında bulmak mümkündür (“Smuta Zamanı”, Rusya tarihinin en çok saklanan hazinelerinden biri olarak kabul edilir).

Tekrar oynanabilirlikten bahsederken, çeşitli parametrelerin varlığını belirtmek gerekir. Örneğin, “Merhamet” (diplomasi) gibi bir beceri, birçok çatışmayı savaşmadan geçme hakkı verir, ve “Öfke” (tehdit etme) becerisini geliştirirseniz, pusular oyuncuya kolay kolay işlemez. Ayrıca bir tür itibar benzeri şey de vardır. Ana karakterin çeşitli görevleri yerine getirmesiyle “onur puanları” kazanır ve seviyesini artırır. Sonraki ilerlemelerle artefaktlar için slot sayısı artar. Taş sistemi standart parametreleri geliştirirken, artefaktlar daha karmaşıktır (bazıları oyuncunun gizliliğini geliştirir).