Ken Levine, kariyerini bitirmek istemiyor ancak bir sonraki oyunu daha hızlı çıkarmayı umuyor.

Ken Levine, kariyerini bitirmek istemiyor ancak bir sonraki oyunu daha hızlı çıkarmayı umuyor.

Ken Levin, System Shock 2 ve Bioshock serisinin yazarı (ilk ve üçüncü bölümler), yeni bir projenin üzerinde çalıştığını ve “hayatında merkezi” olan oyunları yapmaya devam etmek istediğini açıkladı. Ancak, bir sonraki proje olan Judas’ın geliştirilmesi on yıldan fazla sürdüğü için, yeni proje için daha az zaman almasını umuyor.

“Emekli olmak istemiyorum. İnsanlar oyun yapmam için bana para ödedikçe, yapmaya devam edeceğim. Belki bir gün fikrim değişir. Ama şu anda benim için çok önemli. Ailem, karım, köpeğim ve arkadaşlarımın yanı sıra video oyunu geliştirmek, hayatımın anlamını ve kendimi ifade etme yolunu bulduğum şeydir.”

Daha sonra Levin, yaratıcı insanlarla çalışma şansını ve diğer geliştiricilerin yalnız olmadığını açıkladı.

Dolayısıyla, 57 yaşındaki Levin, oyun geliştirmeye tekrar başlamaya ve sıfırdan yeni bir projeye başlamaya hazır, hatta video oyunlarının her geçen gün daha da karmaşık hale gelmesine rağmen:

“Korkuya izin veremezsiniz. Sanatçı olarak doğru şeyleri yapmanız gerektiğini düşünüyorum.”

Geliştirme süreleri konusunda, Levin, Judas’ın yaratılmasının çok zaman aldığının farkında olsa da, Ghost Story Games stüdyosunun artık daha düzgün bir sistemine sahip olduğunu ve bir sonraki oyunu daha makul zaman dilimlerinde piyasaya sürmelerine olanak tanıyabileceğini biliyor.

Judas, PC, PS5 ve Xbox Series X/S için geliştirilmekte. Henüz resmi bir yayın tarihi yok.