League of Legends (LoL) Yeni Karakteri Sylas

League of Legends (LoL) Yeni Karakteri Sylas

LoL Sylas

LoL Sylas

Sylas İsyanın Zinciri: Fakir bir Demacia’lı ailesinden doğan Tortudereli Sylas‘ın belki kaderi en başından belliydi. Alt tabakadan olmalarına rağmen, ebeveynleri ülkelerinin ideallerine kesin olarak inanıyordu. Böylece, oğullarının büyülü yeteneklerle “lanetlendiğini” keşfettiklerinde, kendisini krallığın sihir avcılarına teslim etmeye ikna ettiler.

Sihir avcıları çocuğun büyüyü sezebilme konusundaki yeteneğini fark edip Sylas’ı vatandaşları arasında yaşayan diğer büyücüleri tespit etmekte kullandılar. Hayatında ilk kez bir geleceği olduğunu, ülkesine hizmet eden bir hayatı olduğunu hissetti ve bu görevleri sadık bir şekilde yaptı. Gurur duyuyordu, ama yalnızdı. Sihir avcıları dışında kimseyle ilişki kurması yasaktı.

Sylas, çalışması sayesinde büyünün Demacia’nın kabul ettiğinden çok daha yaygın olduğunu fark etmeye başladı. Zengin ve seçkinler arasında bile gizli gücün parıldayanlarını hissedebiliyordu… ve bazıları, büyüye ve büyücülere en çok karşı olanlardı. Ancak fakirler rahatsızlıkları nedeniyle cezalandırılırken, seçkinler yasaların üstünde görünüyordu ve bu ikiyüzlülük Sylas’ın aklına ilk kuşku tohumlarını yerleştirdi.

Bu şüpheler sonunda, Sylas ve sihir avcıları kırsal kesimde saklanarak yaşayan bir büyücüyle karşılaştığında, ölümcül ve kader dolu bir olayda ortaya çıktı. Sylas büyücünün küçük bir kız olduğunu keşfettikten sonra ona acımıştı. Çocuğu sihir avcılarından korumaya çalıştığında, yanlışlıkla tenine değidi. Kızın büyüsü Sylas’ın vücudundan geçti. Ama onu öldürmek yerine, ham, kontrolsüz patlamalarla ellerinden çevreye yayıldı. Sahip olduğunu bilmediği bir yetenekti ve sihir avcısı eğitmeni dahil üç kişinin ölümüyle sonuçlandı.

Katil olarak adlandırılacağını bilen Sylas, kaçmaya başladı ve Demacia’daki en tehlikeli büyücülerden biri olarak hızla ün saldı. Nitekim, sihir avcıları onu bulduğunda, merhamet göstermediler.

Hala bir genç olmasına rağmen, Sylas ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

sihir avcılarının zindanının en karanlık derinliklerinde yok oldu, büyü baskılayan petrisitten yapılmış ağır prangalarını takmaya zorlandı. Hayattan kopmaya başladı, kalbi onu bağlayan taş kadar sert oldu ve kendisini oraya koyan herkesin intikamını hayal etti.

On beş sefil yıldan sonra, Luxanna adlı Işık Getirenler’den olan genç bir gönüllü onu ziyaret etmeye başladı. Prangalarına rağmen, Sylas onu tekil olarak güçlü bir büyücü olduğunu fark etti. Zamanla ikisi sıradışı ve gizli bir bağ kurdu. Sylas’ın büyünün kontrolü hakkındaki bilgisine karşılık, Lux onu hücresinin dışındaki dünya hakkında eğitti ve istediği kitapları getirdi.

Sonunda, dikkatli bir şekilde manipülasyon yoluyla kızı yasaklı bir kitabı hücresine getirmesine ikna etti. Kitap, büyük heykeltıraş Durand’ın orijinal yazıları, petrisit ile ilgili çalışmalarını ayrıntılarıyla anlatıyordu.

Kitap, petrisitin sırlarını Sylas’a açtı. Taş Demacia’nın zararlı büyülere karşı savunmasının temeli buydu. Ama büyüyü baskılamıyor, emiyordu.

Ve eğer sihir gücü petrisitin içinde tutuluyosa, Sylas bu gücü yeniden serbest bırakıp bırakamayacağını merak etti.

Tek ihtiyacı olan bir büyü kaynağıydı. Lux gibi bir kaynak.

Ama Lux bir daha Sylas’ı ziyaret etmedi. Son derece güçlü olan ailesi Crownguard’lar, bağlantılarını öğrendi ve Lux’ın bu aşağılık suçluya yardım ederek kanunları çiğnediği için öfkelendi. Açıklama yapılmadan Sylas’ın asılması kararlaştırıldı.

Darağacıda, Lux arkadaşının hayatı için yalvardı, ama çığlıkları sonuçsuz kaldı. Cellat, ilmiği sıkılaştırmak için yanından iterken Sylas, Lux’a zincirleriyle dokunmayı başardı. Tahmin ettiği gibi, gücü serbest bırakılması için hazır olan petrisit kelepçelerin içine girdi ve bu çalınan büyü ile Sylas, sadece dehşete kapılmış genç Crownguard’ı koruyarak oradaki herkesi parçalara ayırıp kaçtı.

Sihir avcılarından kurtulduğunda artık bir suçlu değil, Demacia’da ezilen ve zulüm görenlerin boyun eğmez bir sembolüydü. Krallıkta gizlice seyahat ederek, şu anda ortak bir hedefe doğru hizalanmış sürgündeki büyücülerden oluşan takipçi kitlesi topladı. Amaçları tahtı devirmek ve onlara uzun süre acı çektiren baskıcı sistemi yıkmak.