LG HTC Vive ile Kapışacak Olan ‘’SteamVR Kulaklık’’ İçin Kolları Sıvadı

LG HTC Vive ile Kapışacak Olan ‘’SteamVR Kulaklık’’ İçin Kolları Sıvadı

Valve, Güney Kore elektronik şirketi LG’nin SteamVR izleme sistemi için yeni bir VR kulaklık seti üreteceğini açıkladı. Kafaya monteli ekranın bir prototype’i Oyun Geliştiricileri Konferansı (GDC)’nda, LG’nin işi ticarete dökmeden, satış için raflara göndermeden önce oyun geliştiricilerinden geri bildirimleri alma istemiyle gösterilecek.

Valve’nin basın açıklaması, LG HMD prototipi yüksek güvenilirlik ve yeni nesil VR deneyimi sunmak için tasarlandı, dedi. 

HTCVive duyurulduğunda, yazılımın ve izleme teknolojisinin SteamVR olarak adlandırılmasını ancak kulaklığın HTC logosu ile çıkmasını biraz merak uyandırıcı olarak nitelendirdik. Ancak Valve’nin niyetleri kısa süre içerisinde açıklandı. Amaç: diğer donanım şirketlerinin yararlanabileceği izleme teknolojisi oluşturmak, Oculus Rift gibi tek bir paketi satmak değil. Fiyatlandırma ve diğer ayrıntılar “daha geç bir tarihte” ilan edilecek. Kulaklıklı mikrofon setinin hala prototip aşamasında olduğu göz önüne alındığında, bunun bir yıl veya daha fazla sürebileceğini düşünüyoruz. Tabiki çok yakında HTC Vive ve Oculus Rift’ a bir rakibinin ortaya çıkması heyecan verici. Bu hafta Oyun Geliştiricileri Konferansı’ndan yeni bilgiler çıkacaktır. Merakla bekliyoruz.