Netflix, Fortnite’ın Büyük Bir Rakip Olduğunu Düşünüyor

Netflix, Fortnite’ın Büyük Bir Rakip Olduğunu Düşünüyor

Fortnite vs Netflix

Fortnite vs Netflix

Netflix‘in en büyük rakiplerinin HBO veya Amazon Video gibi diğer yayın şirketlerinden oluşacağını düşünürsünüz, ancak Epic Games’in Fortnite‘ının Netflix’in daha fazla endişelenmesine neden olduğu ortaya çıktı.

Şaşırtıcı haberler, Netflix’in 4. çeyrek sonuçlarına dahil olan bir mektupta geldi ve ekran süresi için rekabetin diğer yayıncılık şirketleri ile sınırlı olmadığını belirtti. Dün, Fortnite’in 2018’de 2.4 milyar dolar kazandığını ve oyunun başarısının popüler yayın hizmetini etkileme kapasitesine sahip olduğunu belirtmiştik. Ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

Netflix’ten: “Fortnite ile HBO’dan daha fazla yarışıyoruz (ve kaybediyoruz). Bu çok parçalı pazarda, tüketicileri eğlendirmek için yarışan binlerce rakip var… Büyümemiz, tüketicilerin seçtiği diğer tüm ekran zaman deneyimlerine kıyasla deneyimimizin ne kadar iyi olduğuna dayanıyor.”

Başarılı oyunlar potansiyel izleyicileri Netflix’ten uzaklaştırabilirken, kuşkusuz daha küçük bir ölçekte bunun tersi de söz konusudur. Yine de biraz tartışmalı olsa da bu durum doğrudur diyebilriz. Bazı geliştiriciler aynı gün Netflix’e inen çok büyük bir dizi olduğunda oyunu çıkartmak istemeyebilirler. Elbette, bir diziyi izlemek için vaktiniz varsa. Bu yüzden bu sonuç yalnızca geçici olacaktır. Ancak, eğer oyuncuların çoğunluğu yeni çıkan bir oyun yerine Netflix’i seçer mi tam emin olamıyoruz. O zaman satışları bir dereceye kadar etkilemek mümkün olabilir diyebiliriz.

Fortnite mı, Netflix mi? Bu savaş boş zamanlarınızı alıp götürecektir.