Nintendo Switch vs. PS4: Bakalım Hangisi Daha İyi?

Nintendo Switch vs. PS4: Bakalım Hangisi Daha İyi?

Nintendo Switch ve PlayStation 4'ün pek ortak noktası yok gibi görünüyor. Ancak her iki sistem de ticari ve kritik başarıyı yakalan konsollar. Bu konsollardan birini ilk kez alıyorsanız, hangi sistemin ihtiyaçlarınıza daha uygun olabileceğini merak edersiniz. Her iki sistemin neler yapabileceğini, hangi oyunları çalıştırabileceklerini ve her birinden genel olarak ne bekleyebileceklerini bilmek güzel. Ne aradığınıza bağlı olarak, biri sizin için diğerinden daha iyi olabilir.

Belki de dikkate alınması gereken en önemli şey, Nintendo Switch'in hala desteklenen, yeni nesil bir konsol olması ve PlayStation 4'ün yakın zamanda PlayStation 5 ile yer değiştimesidir. Buna rağmen, PlayStation 4 hala Switch'den daha güçlü bir konsol ve bazı geliştiriciler önümüzdeki birkaç yıl içinde oyunlarının PlayStation 4 bağlantı noktalarını yapmaya devam edecek. 

Size kolaylık sağlamak için Nintendo Switch ve PS4'ü karşılaştırmaya karar verdik. Bu, satın alma kararları verirken daha fazla bilgi sahibi olmanıza yardımcı olacaktır.

Özellikler

Nintendo Switch

PlayStation 4 Slim

Boyutlar 10 × 4,2 × 0,5 inç 11,3 × 10,4 × 1,5 inç
Ağırlık 0,65 pound 4,62 pound
İşlemci GPU / CPU: “Nvidia özelleştirilmiş Tegra” CPU: 8 çekirdekli x86-64 AMD “Jaguar”

 

GPU: 1,84 TFLOPS AMD Radeon

Veri deposu 4 cigabayt 8 GB GDDR5
Depolama 32 GB flash depolama (microSD ile genişletilebilir) 500 GB çıkarılabilir sabit sürücü
A / V çıkışı HDMI çıkışı HDMI çıkışı
G / Ç çıkışı 1 USB-C, USB 3.0, USB 2.0 X 2 2 Süper Hızlı USB 3.1
İletişim Wi-Fi, Bluetooth 4.1, adaptörlü LAN Wi-Fi, Bluetooth 4.0
Kontrolör Joy-Con veya Pro Denetleyici DualShock 4 veya PlayStation Move
HDR Hayır Evet
4K Hayır Hayır
Yerleşik ekran 1280 × 720 Hayır
Pil ömrü Yeni modelde altı saat dokuz saate kadar. Yok
Fiziksel medya Tescilli kartuş Blu-ray disk

Tasarım ve özellikler

PlayStation 4 ve Nintendo Switch tam olarak rakip konsollar gibi gelmiyor. PlayStation 4, rafınızda veya eğlence merkezinizde daha fazla yer kaplayarak önemli ölçüde daha büyük ve daha ağırdır. Bu arada, taşınabilir formdaki Switch ellerinize sığar ve taşındığında neredeyse hiç yer kaplamaz.

Switch, küçük boyutunu telafi etmek için dış tarafında birkaç bağlantı noktasına ve yuvaya sahiptir. Oyun kartı yuvasına ek olarak, şu anda 2 TB'a kadar veri depolayan (2000 GB) MicroSDXC kartları destekleyen bir MicroSD kart yuvasına sahiptir. Bunlardan biri takılı olduğunda oyunlarınız için yeriniz tükenmeyecek. 

Switch, hem Wii U gamepad hem de Nintendo 3DS'den daha sağlam bir his ve daha şık bir görünüme sahip ancak plastik ekranı, normal kullanımdan ve yuvaya girip çıkarken kolayca çizilebilir. Bir ekran koruyucu satın almanızı şiddetle tavsiye ederiz. Plastik ekran, düşürüldüğünde de parçalanmasını önlemeye yardımcı olur.

Switch altı saate kadar pil ömrü (yeni modelde dokuz saat) sunuyor ve şarj olması yaklaşık üç saat sürüyor. Nintendo, üretimi tamamen yeni modellere kaydırdı, ancak yine de eski sürümleri satışta bulabilirsiniz.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild ve Super Mario Odyssey gibi yoğun oyunlarda şarj süresinin üç saate kadar düşebileceğini unutmamak gerekiyor. Daha yeni model, performansı arttıran gelişmiş bir Tegra X1 işlemci sayesinde daha uzun pil ömrü sunabiliyor. Ancak bu değişiklik pil ömrü dışındaki alanlarda pek bir değişime sebep olmayacak.

Kontrolör

PlayStation 4'ün DualShock 4 denetleyicisi, önceki PlayStation denetleyicilerinden nispeten değişmedi. Standart bir yüz düğmesi düzeni, simetrik kontrol çubukları, tetikleyiciler ve kullanıcıların Twitch'te anında görüntüleri kaydetmesine, video kaydetmesine ve hatta yayın yapmasına olanak tanıyan bir “paylaş” düğmesine sahiptir.

İçeride, özellikle PlayStation VR aracılığıyla oyunları kontrol etmenin ek yollarına izin veren bir hareket sensörü var. PlayStation 3'ün “Move” denetleyicileri de bazı PlayStation VR oyunlarında kullanımla uyumludur , ancak şimdiye kadar büyük ölçüde göz ardı edilmiştir. Yine de, Marvel's Iron Man VR gibi oyunlar için onlara ihtiyacınız olacak. Dualshock 4'ün düşük pil ömrüne sahip olduğunu da belirtmekte fayda var.

Nintendo Switch, oyun deneyiminizi büyük ölçüde değiştirebilecek birkaç farklı kontrol şemasına sahiptir. Sistemin yerleştirilmiş konfigürasyonunda ve taşınabilir konfigürasyonuna takılı her iki Joy-Con kontrol cihazıyla, kontrol şeması iki çubuk, düğme ve tetikleyiciyle PlayStation 4'e benzer.

Güç

Switch'in taşınabilirliği sağlanması için, modern konsollarda bulabileceğiniz işlem gücünün bir kısmı bulunduğundan dolayı, Nintendo Switch ve PlayStation 4'ün bu konuda pek benzerlikleri bulunmuyor.

DOOM  ve The Elder Scrolls V: Skyrim gibi Switch ve PlayStation 4 için mevcut olan üçüncü taraf oyunlara dayanarak , PlayStation 4'ün gücünün sürekli olarak Switch'ten daha iyi performans gösterdiği açıktır. Bir Switch Pro piyasaya sürülürse bu değişebilir, ancak yalnızca şu anda mevcut olanlara göre karar verebiliriz. 

Ekran çözünürlüğü

Nintendo Switch, oyunları bir televizyonda 1080p olarak görüntüleyebilirken, sistemin yerleşik ekranı 720p çözünürlüğe sahiptir. Yine de her oyun bu eşikleri karşılamıyor. 

Bu arada PlayStation 4, 1080p çözünürlüğün yanı sıra yüksek dinamik aralık veya çok daha iyi kontrast sağlayan HDR yeteneğine de sahip . Geleneksel ev konsolu oyunları için PlayStation 4 daha iyi bir seçimdir, ancak Switch kaliteli bir taşınabilir ekranın ek faydasını sağlar. 

Oyunlar

PlayStation 4 neredeyse yedi yıldır piyasada ve hem özel hem de çok platformlu oyunlardan oluşan kütüphanesi inanılmaz derecede güçlü. Ancak bu durum Switch için geçerli değil. Oyun yönünden rakibinden oldukça önde olan PlayStation 4, zirveyi bırakmayacak gibi duruyor.