Oculus, İsteseniz de İstemeseniz de Sizi Facebook Kullanmaya Zorlayacak

Oculus, İsteseniz de İstemeseniz de Sizi Facebook Kullanmaya Zorlayacak

Oculus, yeni Oculus kullanıcıları için büyük ve tartışmalı bir değişikliği duyurdu: Bu sonbahardan itibaren bir Facebook hesabına sahip olmaları gerekiyor.

Salı günü yapılan duyuruya göre, Ekim ayından itibaren bir Oculus cihazını ilk kez kullanan tüm kullanıcıların Facebook hesapları ile giriş yapması istenecek.

Mevcut kullanıcılar, Oculus hesaplarını Facebook hesaplarıyla birleştirme seçeneğine sahiptir. Ancak Ocak 2023'e kadar Oculus hesapları devre dışı bırakılacak ve herkesin Facebook hesabına giriş yapması gerekecek. Bu, Facebook'ta üye değilseniz veya birçok gizlilik sorunu nedeniyle Facebook hesabınızdan kurtulmayı düşünüyorsanız, bir Oculus cihazı kullanamayacağınız anlamına geliyor.

Oculus duyurusunda, “İnsanlara Facebook hesaplarını ve şifrelerini kullanarak Oculus'ta oturum açmaları için tek bir yol sunmak, sanal gerçeklikte arkadaşları bulmayı, bağlantı kurmayı ve onlarla oyun oynamayı kolaylaştıracak” dedi. “Sosyal VR'nin sunabileceği çok şey olduğunu biliyoruz ve bu değişiklik insanların bildiği ve sevdiği birçok özelliği Facebook'a entegre etmeyi mümkün kılacak. Ayrıca, yakında VR'da Facebook destekli daha fazla çok oyunculu ve sosyal deneyim sunmamızı sağlayacak.”

Duyurunun hemen ardından kullanıcılar Twitter üzerinden tepkilerini gösterdi ve bundan sonra herhangi bir Oculus cihazı kullanmayacaklarını söyledi.

Bildiğiniz üzere, Facebook 2014 yılında Oculus'u 2 milyar dolara satın almıştı. Görünen o ki, Facebook bu hamlesiyle platformları daha etkin bir hale getirmeye çalışıyor.