Oyuncular, Bethesda’nın Skyrim’i düzeltmeye devam etmesini istemiyor.

Oyuncular, Bethesda’nın Skyrim’i düzeltmeye devam etmesini istemiyor.

Geliştiriciler tarafından oyunların güncellenmesi ve düzeltilmesi genellikle oyuncuların beklediği ve oldukça olumlu karşıladığı bir şeydir. Ancak bazen geliştiricilerin çalışmaları topluluk tarafından olumlu bir şekilde karşılanmaz. Bu durum Skyrim Special Edition oynayanları etkiliyor.

Aralık ayının sonunda Bethesda, Skyrim Special Edition için başka bir güncelleme yayınladı. Oyun nihayet Steam Deck ve ultra geniş monitörleri desteklemeye başladı, ancak bu sırada çok önemli bir oyun öğesi bozuldu. Ortaya çıkan duruma göre, yama bazı modlarla uyumsuzluğa neden oldu ve bu durum topluluk tarafından hoş karşılanmadı. Geliştiriciler başka bir yama duyurdular, ancak bazı oyuncular için bu yama gereksizdir.

Gerçekten mi? Başka bir güncelleme mi? Sadece Skyrim’i bırakın artık. Neyse ki, çoğu mod hala 1.59 ve 1.6.640 sürümlerini desteklemektedir.

— Reddit’teki ilgili konudan alıntı

Bazıları da Bethesda’nın bu tür eylemlerinin, oyunlarına oldukça fazla mod yükleyen oyunculara yardımcı olmayacağını belirtiyor. Bu genellikle dosyaların ağır bir şekilde güncellenmesi ve gerektiğinde yazarlardan ilgili yamaların beklenmesiyle ilişkilidir.

Bu oyun o kadar eski ki, artık güncellemeleri durdurabilirlerdi, ama hayır, hala yeni yamalar yayınlıyorlar. Bu bütün modlar için bir çarpıdır.

Bununla birlikte, oyuncuların Bethesda’nın eylemlerine bu kadar şüpheyle yaklaşmadığını söylemek mümkün değil. Bazıları hala oyunları üzerinde çalışan geliştiricilerin çabalarını takdir etmek gerektiğini belirtiyor.

Aynı zamanda, bir sonraki yamanın biraz daha küçük olacağını ve modların çalışmasını bu kadar etkilemeyeceğini iddia edenler de var. Gerçekten öyle mi olacak? Bu henüz netlik kazanmamış olsa da, oyuncuların Bethesda’nın eylemlerine katılmaması… şaşırtıcı.