PlayStation Studios Geliştiricisine Göre, Olası Rekabetin Azalması Oyunların Kalitesini Düşürmeyecek

PlayStation Studios Geliştiricisine Göre, Olası Rekabetin Azalması Oyunların Kalitesini Düşürmeyecek

Son günlerde Xbox’un PlayStation’a daha fazla oyun getirme söylentileriyle birlikte ortaya çıkan birçok tartışma arasında, Xbox’un doğrudan rakip olmaktan çıkması ve çok platformlu geliştirmeye geçişin, PlayStation Studios’ın oyun kalitesinde düşüşe yol açabileceği argümanı da var. Ancak Days Gone’un yapımcısı olan Sony Bend Studio’dan geliştiriciye göre, bunun olmayacağına dair sözler var.

Belirtmek gerekir ki, bu hikaye hala resmi bir temeli olmayan bir drama olarak kalmaya devam ediyor, ancak bu büyükçe internet tartışmasının sonuçlarının, Sony’in iç ekiplerini de etkilediği ilginç bir şekilde belirtiliyor: Bend Studio’dan Robert Morrison, PlayStation Studios’ın zarar görmeyeceğini ve oyun kalitesinin düşmeyeceğini belirtti.

Aslında Xbox’un tamamen ortadan kaybolması ve oyunlarının PlayStation’a gelmesi, Sony için doğrudan rekabetin keskin bir şekilde azalması anlamına gelecekti, ve bu da bazı insanların düşündüğü üzere, onları daha büyük yapımların geliştirilmesine gereksiz yere yatırım yapmadan biraz daha rahatlamalarına neden olabilirdi çünkü ciddi bir tehdide ihtiyaçları zaten olmayacaktı.

Şu ana kadar tüm bunların temelsiz varsayımlar olduğu ve argümanı desteklemediği, Morrison’ın iddiaları üzerine cevap vermesine rağmen, orası ayrı. O, bu şüpheciliğe cesur bir mesajla cevap vermişti:

Anlaşılabilir bir endişe var: Rekabetin görünüşte eksikliği, sürükleyici başlıkların kalitesinin düşmesine neden olabilir. PlayStation Studios geliştiricileri, Xbox veya Nintendo stüdyolarıyla doğrudan yarışmıyor, ancak bizim içinde bulunduğumuz çalışma, daha iyi ürünler yaratma arzusu ile yönlendiriliyor.

Bend Studio’dan geliştiricinin mesajı açıkça kendi kendini reklamını yapmaktan geri kalmıyor, ancak yine de bir anlamı var: başka bir sebep olmasa bile, video oyunları her durumda diğer eğlence türleriyle rekabet etmek zorunda olduğu için kaliteye olan talep hep rekabet etmeye teşviki olacaktır.

Tabii ki, başka bir soru şu ki – Sony’nin, modern geliştirmeye yapılan muazzam yatırımların ve onlar için daha güvenli hale gelebilecek daha deneysel ve alışılmadık projelere gitmeye hazır olma riskinin gerçekten gerekli olup olmadığına ne kadar değer verdiği ve rekabet açısından daha sakin bir atmosferde daha güvenli oynama eğilimi gösterdiği tahmini olsa da, bunlar henüz herhangi bir resmi bilgiye dayanmayan varsayımlardır. Microsoft’un bu çoklu platform planları hakkında (varsa) resmi bir duyuru yapması önümüzdeki hafta planlanıyor.