psOff – PlayStation 4 için yeni bir emülatör, birden çok oyunu çalıştırabilirsiniz

psOff – PlayStation 4 için yeni bir emülatör, birden çok oyunu çalıştırabilirsiniz

Son zamanlarda psOff adında yeni bir PlayStation 4 emülatörü ortaya çıktı. SysRay ve VKokielov tarafından oluşturulan bu PS4 emülatörü, görünüşe göre birkaç oldukça basit oyunu çalıştırabiliyor. Bununla birlikte, bazı diğer PS4 emülatörlerinin ulaşabildiği noktadan hala oldukça uzak.

SysRay’in belirttiği gibi, psOff şu anda oldukça hızlı render yapıyor. Emülatör, Sonic Mania Plus’ı saniyede 1449 kare, Worms W.M.D’yi saniyede 234 kare ve Blackhole’u saniyede 32 kare hızlarında çalıştırabiliyor. Bu, yeni bir PlayStation 4 emülatörü için oldukça iyi sonuçlar.

Bu şu anda geliştirilen altıncı PS4 emülatörüdür. Diğer beşi ise fpPS4, Spine, RPCSX, Kyty ve GPCS4’dir. Şu an için en gelişmiş olanlar Spine, ikinci sırada olan emülatör fpPS4’dür. Üçüncü sırada ise RPCS3’ün yaratıcılarından gelen PS4 emülatörü RPCSX bulunmaktadır.

Unutulmamalıdır ki bu tüm PlayStation 4 emülatörleri karmaşık 3D oyunları çalıştıramamaktadır. Bu yüzden yakın gelecekte PC’de Bloodborne oynamayı beklemeyin.

Her durumda, en azından birçok PS4 emülatörünün geliştirilmesinin olumlu olduğu söylenebilir. Bu, ekiplerini daha fazla çalışmaya teşvik edebilir. Ya da geliştirmelerini paylaşarak tüm emülatörlerin gelişimini hızlandırabilirler.

İlgilenenler psOff’u GitHub sayfasından indirebilirler.