PUBG: Battlegrounds, Unreal Engine 5’e Geçecek ve Yıkılabilir Ortam Kazanacak

PUBG: Battlegrounds, Unreal Engine 5’e Geçecek ve Yıkılabilir Ortam Kazanacak

PUBG: Battlegrounds, oyun dünyasını ele geçirdiği ve uzun yıllar boyunca çevrimiçi oyunlarda hakim olan bir savaş royale virüsü başlattığından bu yana yedi yıl geçti ve birçok taklitçiyi teşvik etti.

Oyun artık eski popülaritesine sahip değil, ancak PUBG: Battlegrounds hala güncellemeler gerektiren aktif bir topluluğa sahip. Bugün geliştirici KRAFTON, bu yıl için detaylı bir yol haritası sundu ve büyük değişikliklerin yaklaştığını duyurdu.

Geliştiriciler, Unreal Engine 4’ten Unreal Engine 5’e geçecekler. Üretim Direktörü Ingame Taehryun Kim şunları söyledi:

En çok görsel iyileştirmeleri beklediğinizi düşünüyoruz. Geliştirici ekibinin amacı, karakterlerden araçlara ve silahlara ve oyun dünyasına kadar görsel iyileştirmelerin en yüksek kalitesine ulaşmaktır. Doğrudan hissedebileceğiniz değişikliklerden bahsettim, ancak sadece motoru güncellemeyeceğiz. Süreçte aynı zamanda çeşitli değişiklikler de yapacağız. Ne tür değişiklikler olacak veya saklanacak. Ayrıntılara girmek zor olsa da, PUBG: Battlegrounds’ın ikonik özelliklerini ve temel oynanışını koruyacak ve oyunun uzun süre oynanabilir hale gelmesini sağlamak için elimizden geleni yapacağız.

KRAFTON ayrıca, oyuncuların oyun içinde kendi haritalarını ve modlarını oluşturmalarına izin verecek UGC (kullanıcı tarafından oluşturulan içerik) hazırlıyor. Ayrıca, oyunu yeni dinamik bir strateji ve taktik katmanı ekleyecek yıkılabilir çevre tanıtılacak. PUBG: Battlegrounds oyuncuları, stratejik olarak binaların bölümlerini yıkabilir veya savunma barikatları oluşturabilir, yeni saldırı rotaları açabilir veya bölgeleri savunabilir. Bu özelliğin ön sürümü Nisan güncellemesine eklenecek ve ardından sonraki yamalarda genişletilecek.

KRAFTON ayrıca, daha fazla dinamik eklemek için hayatta kalma odaklı öğeler geliştiriyor, daha rahat bir oyun deneyimi için özel modları geliştiriyor ve genişletiyor.

Ayrıca, gerilimi artırmak ve yeni zorluklar sunmak için yeni oyun sistemleri ve içerikler sunulacak. “Takım karşı takım” sistemi, oyuncuların takım arkadaşlarıyla bir araya gelip rakiplere karşı savaşmalarını ve takım zaferleriyle ödüller kazanmalarını sağlayacak. Son olarak, KRAFTON, eşleştirme sistemlerinde, derecelendirme oyunlarında ve hile karşıtı korumalarda iyileştirmeler yapmayı taahhüt etti.