Rusya’da 2023 yılında oyunları 324 milyar rublelik bir zarara uğrattılar

Rusya’da 2023 yılında oyunları 324 milyar rublelik bir zarara uğrattılar

2023 yılında Rus oyuncular toplamda 324 milyar rubleden fazla olan video oyunlarının korsan kopyalarını indirdi. Bu, oyun geliştirme okulu XYZ School’un basın servisinde bildirildi. oyun geliştirme okulu XYZ School.

2023 yılının sonuna kadar toplam korsanlık seviyesi %4 artarak toplam oyuncu sayısının %73’üne ulaştı. Bununla birlikte, oyuncuların %37’si yılda en fazla üç korsan kopyası indirirken, %8’i daha fazla indirdi.

XYZ School’un İcra Direktörü Emma Yosova, Rusya’da korsanlığın büyümesinin temel sürücüsünün oyuncuların uluslararası ödeme sistemlerine erişiminin kısıtlanması olduğunu düşünüyor. İddiaya göre, bu nedenle birçok kullanıcı, aracı servisler aracılığıyla ödeme yapmadan önce ilgilerini çeken oyunu korsan kopya olarak test etmeyi tercih ediyor.

Yosova, “Bu nedenle sektör için gerçek zarar biraz daha az olduğundan, ancak kesin bir rakam vermek şu anda mümkün değil” dedi.

2023 yılında korsan oyuncular arasında Atomic Heart, Hogwarts Legacy ve Baldur’s Gate 3 gibi video oyunları en popüler olanıydı. Uzmanlara göre, korsanların yaklaşık %84’ü bu oyunlardan en az birini indirdi.