Saber Interactive, Star Wars: Knights of the Old Republic’in “sağlıklı ve sağlam” olduğunu açıkladı.

Saber Interactive, Star Wars: Knights of the Old Republic’in “sağlıklı ve sağlam” olduğunu açıkladı.

Star Wars: Knights of the Old Republic – Remake’in kaderi uzun süre belirsizdi. 2021 yılının duyurulmasından sadece birkaç ay sonra, oyunun geliştirilmesinin belirsiz bir süre için durdurulduğu ve üretimin tahminen Saber Interactive tarafından üstlenildiği ortaya çıktı. Bu durumu takiben, tüm ilgili tarafların sessiz kalmasıyla birlikte, remake’in tamamen iptal edildiği yönünde bazı açıklamalar olmasına rağmen, geçtiğimiz yılın kasım ayında Saber’in hala üzerinde çalıştığı bildirildi.

Birkaç hafta önce, Saber Interactive’ın ana şirketi Embracer Group’dan ayrıldığı ve kendisini 247 milyon dolara satın aldığı duyuruldu. Şirketler o zaman Saber’in yanlarında aldığı projelerden birinin, “lisansa dayalı olarak geliştirilmiş AAA sınıfı bir oyun” olduğunu doğruladı. (AAA sınıfı, en yüksek bütçeli oyunlar için verilen önemli bir kategoridir) Geniş şekilde inanan (ve raporlarda çıkan) görüşe göre bu, KOTOR’un bir remake’i olmalıydı ve şimdi Saber bu bilgiyi resmen doğruladı.

IGN ile yaptığı röportajda Saber Interactive CEO’su Matthew Karch, geliştiricinin Star Wars: Knights of the Old Republic – Remake üzerinde gerçekten çalıştığını bugün için ilk resmi doğrulamayı verdi. Karch, proje hakkındaki kesin durum hakkında ayrıntı vermedi, ancak geliştiricinin “canlı ve sağlam” olduğunu ve Saber’in “oyuncuların beklentilerini aşmaya çalıştığını” doğruladı.

“Bu üzerinde çalıştığımız açık ve açıktır,” dedi Karch. “Basında bunun üzerine çok yazıldı. Oyunun canlı ve sağlam olduğunu söyleyebilirim ve oyuncuların beklentilerini aşmaya çalışıyoruz.”

Star Wars: Knights of the Old Republic – Remake’in tekrar ne zaman kamuoyuna tanıtılacağı henüz bilinmiyor, çünkü şu anki durumuyla ilgili netlik bulunmuyor. Ancak geçen ay Embracer Group, Saber ile halen sözü edilen lisansa dayalı AAA oyun üzerinde çalıştığı doğrulandığı için oyunun çıkışına biraz zaman olduğunu öne sürdü.

Embracer Grubu’ndan ayrıldıktan sonra Saber Interactive, Warhammer 40,000: Space Marine 2, Jurassic Park: Survival ve John Carpenter’s Toxic Commando’nun geliştirilmesinin devam ettiğini de doğruladı.