Seyahat için En İyi Taşınabilir Laptoplar

Seyahat için En İyi Taşınabilir Laptoplar

En İyi Taşınabilir Laptoplar

En İyi Taşınabilir Laptoplar

Hareket halinde kullanmak için bir dizüstü bilgisayar ararken, göz önünde bulundurmanız gereken üç ana nokta vardır: boyut, ağırlık ve pil ömrü.

Seyahat için en iyi dizüstü bilgisayarlar kompakttır, ancak daha büyük bir ekrana izin vermek için ekstra dar çerçevelerle tasarlanmıştır. Onlar da süper ince veya dergi girecek kolaylıkta bir evrak çantası gibi büyük ve mümkün olduğunca hafif şeyler tutmak için alüminyumdan hazırlanmıştır. Ayrıca tek bir şarj saatler sürer, böylece tüm gün fişe takmadan çalışmaya devam edebilirsiniz.

Neyse ki, uygun 2’si 1 arada cihazlar, güçlü ultrabook’lar ve uygun fiyatlı Chromebook’lar da dahil olmak üzere tüm bu kriterlere uyan harika dizüstü bilgisayar seçenekleri var. İhtiyaçlarınız ne olursa olsun, nereye giderseniz gidin, mükemmel seyahat arkadaşınızı bulabilirsiniz. İşte en iyi taşınabilir laptoplar listesi.

1. Microsoft Surface Book 2 13.5-inch

1. Microsoft Surface Book 2 13.5-inch

Süper akıllı bir konvertibl, onunla görülmekten gurur duyacaksınız.

İşlemci: Intel Core i5-7300U – Intel Core i7-8650U 1.9GHz | Ekran Kartı: Intel UHD Graphics 620; Nvidia GeForce GTX 1050 (2GB GDDR5 VRAM) | Bellek: 8GB – 16GB | Ekran: 3,000 x 2,000 (267 ppi) PixelSense ekran, 3:2 en boy oranı | Depolama: 256GB – 1TB SSD

Microsoft, Surface aksesuarlarını moda aksesuarları kadar bilgisayar olarak pazarlamayı tercih etti ve Surface Book‘un bu yinelemesi her iki sayımda da sunuluyor.

Bu dönüştürülebilir cihaz, çıkarılabilir klavye aracılığıyla tablet ve dizüstü bilgisayar modları arasında değiştirilebilir ve Windows 10, her yapılandırmaya uygun şekilde uyarlanır. Her iki şekilde hafif ve ince, performanstan ödün vermiyor.

Surface Book 2 13.5-inç, çeşitli konfigürasyonlarda mevcuttur, ancak temel model bile güçlü bir 7. nesil Intel Core i5 işlemci, ayrık grafik ve 8GB RAM ile donatılmıştır.

Bu şüphesiz lüks bir cihazdır ve buna göre fiyatlandırılmıştır, ancak seyahatleriniz sizi nereye götürecekse gelecek yıllar boyunca size hizmet edecektir.

2. Lenovo Yoga 920

2. Lenovo Yoga 920

Nereye götürürseniz götürün, bir çok açıdan daha esnek.

İşlemci: Intel Core i7-855OU | Ekran Kartı: Intel UHD Graphics 620 | Bellek: 8GB – 16GB | Ekran: 13.9-inch 1920 x 1080 – 13.9-inch 3840 x 2160 | Depolama: 256GB – 1TB SSD

Lenovo Yoga 920 başka bir süper dönüştürülebilir dizüstü bilgisayardır. Ama biraz daha para dostu bir fiyat etiketi ve standart olarak dahil bir kalem gibi birkaç düşünceli dokunuşlara sahiptir. PC’lerde önceden yüklenmiş olarak gelen gereksiz ekstra yazılımların hiçbiri yoktur.

Lenovo‘nun 360 derece menteşesi, çoğu zaman kopyalanan ancak asla daha iyi olmayan bir tasarımdır. Nerede olursanız olun dizüstü bilgisayar, tablet ve çadır modları arasında geçiş yapmanızı sağlar.

Yoga 920, Core i7 işlemcisi sayesinde olağanüstü bir performans sunar ve yeniden şarj edilmeye ihtiyaç duymadan bir gün boyunca bunu mutlu bir şekilde yapar.

3. Apple Macbook Pro with Touch Bar 13-inch

3. Apple Macbook Pro with Touch Bar 13-inch

Her yere taşınabilecek kadar güçlü ve kompakt.

İşlemci: Quad-core Intel Core i5 – i7 | Ekran Kartı: Intel Iris Plus Graphics 655 | Bellek: 8GB – 16GB | Ekran: 13.3-inch, (2,560 x 1,600) IPS | Depolama: 128GB – 2TB PCIe 3.0 SSD

Macbook‘un ilk çıkışından bu yana 10 yıl geçti ve bu model hala Apple‘ın en etkileyici modeli. Üst uç bileşenleri ile paketlenmiş olmasına rağmen, sadece 1,37 kg ağırlığında ve en kalın noktasında sadece 14.9mm.

Performansı herhangi bir Apple cihazından beklediğiniz kadar etkileyici ve yapım kalitesi olağanüstü. Ekran çarpıcı ve touchbar (programa özel simgeler için ince bir dokunmatik ekran) günlük iş görevlerini hızlandırmak için harika bir yol.

Bu güç ve rahatlık iyi fiyata geliyor. Seçtiğiniz yapılandırmaya bağlı olarak, Touch Bar ile MacBook Pro ciddi bir yatırım olabilir. Ama eğer ana bilgisayarınız olacaksa, bu mantıksız değildir.

4. Acer Chromebook 14

4. Acer Chromebook 14

Taşınabilirliğin ve harika görüntülerin Dünya’ya mal olmayacağı kanıtı.

İşlemci: 1.6 GHz Intel Celeron N3160 | Ekran Kartı: Intel HD Graphics 400 | Bellek: 4GB LPDDR3 | Ekran: 14-inch 1,920 x 1,080 ekran | Depolama: 32GB SSD

Bu şık bir dizüstü bilgisayar nasıl ucuza mal olabilir? Cevap işletim sistemidir. Windows veya macOS’tan ziyade bu yalın makine, Google’ın daha az güçlü donanımlarda sorunsuzca çalışabilen ChromeOS’unu çalıştırır.

Bu, Windows ve Mac cihazları için tasarlanmış yazılımı çalıştırmak için Acer Chromebook 14‘ü kullanamayacağınız anlamına gelir, ancak Google Word, Excel ve PowerPoint artı Google Docs, Sheets ve Slides dahil olmak üzere Google Chrome ve Google Play Store’da bulunan binlerce uygulama arasından seçim yapabilirsiniz.

En yeni oyunları yakın zamanda çalıştırmayacak ve grafik performansı en iyisi değil, ancak günlük işe gidip gelmek için Acer Chromebook 14 ideal.

5. Lenovo Ideapad 720S

5. Lenovo Ideapad 720S

Hareket halindeki medya için harika grafik performansı.

İşlemci: 2.5GHz Kaby Lake Intel Core i5 7200U | Ekran Kartı: Nvidia GeForce 940MX (4GB GDDR5 RAM), Intel HD Graphics 620 | Bellek: 8GB | Ekran: 14-inch, 1920 x 1080 IPS LED | Depolama: 256GB SATA SSD

Lenovo‘dan gelen bu güzel görünümlü ultrabook, herhangi bir çantaya düzgün bir şekilde sığacak kadar incedir. Üst uç bileşenleri, benzer boyutlara sahip diğer cihazlardan biraz daha ağır olduğu anlamına geliyor, 1.55kg bazılarına ağır gelebilir.

Ideapad 720S, fiyat etiketi için çok etkileyici bir performans sunuyor. Özellikle ayrı bir GPU sayesinde grafik bölümünde. Hareket halindeyken çalışmak için en iyi dizüstü bilgisayarlar gibi, ultra ince çerçeveler sayesinde ince şasisine de çok fazla ekran sığdırıyor.

Tek dezavantajı pil ömrüyle ilgilidir ki bu, diğer tüm dizüstü bilgisayarlardan biraz daha az etkileyicidir. Tabi kısmen bu ekran kartından dolayıdır. Tek bir şarjla saatlerce faydalanmaya devam edersiniz, ancak akşam saatlerine kadar bir elektrik prizine erişemezseniz, diğer makinelerden biri sizin için daha iyi bir seçim olabilir.