Düşük çevrimiçi sayısını hafifletebilecek birkaç faktör var:
1. Haftanın günü ve sıradışı yayın zamanı. Eğer oyun bir Cuma günü çıkmış olsaydı, çevrimiçi sayısının kesinlikle daha yüksek olacağına eminim. Hatta bugün akşam çevrimiçi sayısı artabilir.
2. Bloober Team, bir Avrupa stüdyosudur. Bu da, oyunun bütçesinin, Amerika’da geliştirilmiş olsaydı sahip olacağı bütçeden daha az olduğu anlamına gelir – orada ortalama maaşlar çok daha yüksek.
3. Oyunun harika incelemeleri var. Satışlarda yüksek bir tutunma olasılığı var. Örneğin, Resident Evil 7’nin düşük bir başlangıç çevrimiçi sayısı vardı fakat iyi incelemeler sayesinde yüksek bir satış tutunması yaşandı ve sonuç olarak serinin rekor satışlarına ulaşıldı. Ancak tersi durumlar da olabilir – Alien: Isolation, The Evil Within 2 ve Dead Space gibi.
Tabii ki, sadece oyunun yayıncısı oyunun başarılı olup olmadığını bilmektedir. Hatta geliştirici stüdyo bile tüm finansal verilere sahip değildir. Örneğin, stüdyo pazarlama ile ilgilenmiyor ve pazarlama bütçesi, geliştirme bütçesiyle aynı seviyede olabilir. Bu yüzden Konami’den haber bekliyoruz. En basit başarı belirtisi çoğu durumda şirketin satış rakamlarını paylaşmasıdır.
Başarılı korku oyunları:
– Resident Evil 2 – 74 bin;
– Resident Evil 3 – 60 bin;
– Resident Evil 4 – 168 bin;
– Resident Evil 7 – 20 bin;
– Resident Evil Village – 106 bin.
Başarısız korku oyunları:
– Alien: Isolation – 11 bin;
– The Evil Within 2 – 10 bin;
– The Callisto Protocol – 17 bin;
– Dead Space (2023) – 30 bin.