Şimdiye Kadar Yapılmış En İyi 10 RPG Oyun

Şimdiye Kadar Yapılmış En İyi 10 RPG Oyun
RPG oyunları eskisine göre daha az oyuncu çekse de hala binlerce insanın oynamaktan hoşlandığı türlerden biri. Şu anda MMORPG, Battlegrounds, Fps ve MMORPG oyunları daha çok oynanıyor. RPG tarzı oyunlar eskisi kadar yaygın değil. Ancak kaliteli oyunlar arasında RPG oyunları ya da rol yapma oyunları da listede yer alıyor. 
 
RPG oyunları eskisine göre daha az oyuncu çekse de hala binlerce insanın oynamaktan hoşlandığı türlerden biri. Şu anda MOBA, Battlegrounds, Fps ve MMORPG oyunları daha çok oynanıyor. RPG tarzı oyunlar eskisi kadar yaygın değil. Ancak kaliteli oyunlar arasında RPG oyunları ya da rol yapma oyunları da listede yer alıyor. 

Baldur's Gate II: Shadows of Amn

Dungeons and Dragons'ın ikinci baskısının kurallarına dayanan oyunun hikayesi, unutulmuş krallığın rüya gibi ülkesinde geçiyor. Oyun, duraklatılabilir bir oyun mekaniği ile izometrik bir bakış açısıyla oynanır ve bu örnekler bugün hala mevcuttur. Oyunda en fazla altı kişilik bir ekip yönetiyoruz, hikaye içeriğine ek olarak çok oyunculu oyunları da destekliyoruz. 

Skyrim

Skyrim, kendi içeriğinin yanı sıra yüzbinlerce farklı modül seçeneğine de sahiptir. Sorun şu ki oyunda yapılacak çok şey var ve aslında yapabileceklerinizin bir sınırı yok çünkü nasıl oynamanız gerektiğinin bir sınırı yok. Fus ro dah'ın NPC'leri uçurumdan aşağı atması ne kadar sıkıcıysa, Skyrim'de hikayeyi yeniden anlatmak da bir o kadar sıkıcı. 

The Witcher Wild Hunt


CD Projekt RED tarafından geliştirilen bir üçüncü şahıs nişancı rol yapma (RPG) oyunudur. Takvim, RPG oyun severler için merakla beklenen “Witcher 3: Wild Hunt”ın Mayıs 2015'te yayınlandığını gösteriyor. Bu oyun o zamandan beri önerilen RPG oyun listesinde yer alıyor ve oyuna Livia's Monster Hunter Geralt ile başlıyorsunuz. Wild Hunt'ın açık dünyasında kendi maceranızı başlatabilirsiniz. 

“The Witcher 3″ün bu listede yer alması şaşırtıcı değil. Zengin hikayesi ve karakter derinliği ile bu şaşırtıcı değil. Tamamen yok sayılan NPC'lerde bile bunlarla karşılaşacağınızın garantisi yoktur, arama yaparsanız derinliği de bulabilirsiniz. CD Projekt Red'in en başarılı çalışmalarından biri olan Witcher serisi, hikayesini bitirip kredileri geçtikten sonra bile ufkun ötesinde hala sizi bekleyen dünyaya girme isteği uyandırıyor. 

Assassin’s Creed Valhalla 

Assassin's Creed Valhalla, savaş krallığının ve Vikinglerin fethinin gerçekleştiği 9. yüzyılda oyuncunun baltasını İngiltere'ye fırlattı. Şiddetli bir Viking avcısı Eivor olarak, klanınızı İngiltere'nin parçalanmış topraklarında yeni bir ev inşa etmeye yönlendireceksiniz. 2021 tatilini PS5 ve Xbox Series X ve PS4, Xbox One, PC ve Stadia'da başlatan Assassin's Creed Valhalla, gizemli ve acımasız yeni bir ülkede baskın yapmanıza, fethetmenize ve zafer için savaşmanıza izin verecek. 

Assassin's Creed Valhalla'da verdiğiniz hemen hemen her kararın dünya üzerinde kalıcı bir etkisi olacak. Şiddet, istediğinizi elde etmek için tek stratejiniz olmayacak; gümüş dil, halkınıza bir ev bulmada çelik bir kılıç kadar etkili olabilir. Birleşik Krallık'taki güç dengesini değiştirmek ve diplomasi yoluyla etkinizi genişletmek sizi kaba kuvvetten daha çok arkadaş yapabilir. Oluşturduğunuz her siyasi ittifak, uyguladığınız savaş stratejisi ve yaptığınız diyalog seçimleri yolculuğunuzu değiştirecek. 

Tomb Raider

İngiliz oyun şirketi Core Design tarafından tasarlanan oyun serisinin ilk başlangıcı 1996 yılına kadar uzanıyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte RPG oyunları her gün güncellenmektedir. Tomb Raider'da bunlardan biri. Lara Croft olarak oyunumuzun hikayesi, bir grup arkadaşın tatile çıkmasıyla başladı. Sonra bir kaza geçirdiler ve tanıdık olmayan bir adaya indiler. Arkadaşı kayıp olan Lara Croft, adadaki yerliler tarafından kaçırıldı. Adalıların tapınağında gözlerini açan Laura Croft'un hikayesi burada başlıyor. Tomb Raider serisi oldukça popüler olduğu için beyaz perdeye taşınmaya başladı. 

Divinity Original sin 2 

Divinity Original Sin 2, gerçekten de çeşitli oynanışa sahip oyunlardan biridir. Açabileceğiniz dersler, hikayede ilerleyişiniz ya da savaşta kullanabileceğiniz stratejiler çeşitlilik ve farklılık açısından sizi üzmeyecek, aksine merakı artıran unsurlar getiriyor. 

Baldur’s Gate 

Dungeons ve Dragons'ın ikinci baskısının kurallarına dayanan oyunun hikayesi, unutulmuş krallığın rüya gibi ülkesinde geçiyor. Oyun, duraklatılabilir bir oyun mekaniği ile izometrik bir bakış açısıyla oynanır ve bu örnekler bugün hala mevcuttur. Oyunda en fazla altı kişilik bir ekip yönetiyoruz, hikaye içeriğine ek olarak çok oyunculu oyunları da destekliyoruz.

Nier Automata

Nier Automata farklı bir oyun çünkü hikayenin tamamını görmek için oyunu birden çok kez oynamanız gerekiyor. Üç farklı oyun rotası var ve “Neil Automata”nın bu rotaları nasıl ayırt ettiği kafanızı karıştırabilir. Ancak birden fazla kez oynamak tüm hikaye için önemlidir.  

Hades 

Hileli oyunlardan bahsetmişken, Hades parmak uçları haline geldi ve kesinlikle tekrar tekrar baş ağrısı yapıyor. Yeniden başlatma, basit bir haydut benzeri mekanizma olmasına rağmen, Hades temayı karakter derinliği, hikaye zenginliği ve oyun çeşitliliği gibi unsurlarla değiştirir. 

Hitman Absolution 

“The Killer's Pardon”, IO Interactive tarafından geliştirildi ve Kasım 2012'de Square Enix tarafından piyasaya sürüldü. Bu, üçüncü şahıs rol yapma oyununda bir penetrasyon video oyunudur. Bu, Tore Blystad tarafından tasarlanan ve uygulanan serideki ilk oyundur. Bir suikastçı oynadığımız bu oyunda katilin durumunu ve hareketlerini hissedeceksiniz. Oyunlarda gizlilik esastır. Ajan 47 isimli karakter, şık bir takım elbise giymiş ve fiziksel kondisyonu iyi olan yakışıklı bir karakterdir. 

Oyunun ilk bölümü Chicago'da geçiyor. Boynunda asılı olan gizemli bir nesnenin ona güç verdiğini ve bu olmadan savunmasız kalacağını fark etti. Oyunun ikinci kısmı, mayın ve patlayıcı üreten bir iş adamının sahibi olduğu bir şirketin patronunun evinde geçiyor.