Square Enix, Denuvo’yu Infinity Strash’ten kaldırdı: Muhtemelen duymamışsınızdır

Square Enix, Denuvo’yu Infinity Strash’ten kaldırdı: Muhtemelen duymamışsınızdır

Bugün Square Enix yayıncılık bir kez daha oyunundan olan Denuvo korumasını kaldırdı: Avusturya korumadan kurtulan Infinity Strash: Dragon Quest The Adventure of Dai. Bu, oyunun piyasaya sürülmesinin ardından altı ay sonra gerçekleşti.

Belki de bu oyun hakkında hiçbir şey duymadınız – ve bu şaşırtıcı değil, çünkü Square Enix şirketi neredeyse hiç reklam yapmadı ve Dragon Quest hayranlarının bile varlığından haberdar olmadığı bir oyun olduğu için. Steam’deki oyunun çevrimiçi oyun sayısı sadece 488 kişiye ulaştı – Denuvo’nun kendini haklı çıkardığı pek mümkün değil.

Yine de, Denuvo’nun bu kadar niş bir oyundan bile kaldırılması her durumda iyi bir haberdir: Empress‘in ortadan kaybolmasından sonra birçok yayıncı oyunlarından Denuvo’yu çıkarmaya isteksiz hale geldi, ancak Square Enix’in bu uygulamadan vazgeçmediği anlaşılıyor. Japon yayıncılıktan yakında Final Fantasy XVI ve Final Fantasy VII Rebirth çıkacak – eğer bir şey değişmezse, oyunlardan Denuvo korumasını kaldıracak olan yayıncı bu oyunlardan sonra 6 veya 12 ay içinde olacak – son Square Enix oyunlarının Denuvo kaldırma standart süresi.