Starfield Cyberpunk 2077’nin başarısını tekrarlayamayacak: Kullanıcılar oyunun düzeltilemeyeceğini düşünüyor

Starfield Cyberpunk 2077’nin başarısını tekrarlayamayacak: Kullanıcılar oyunun düzeltilemeyeceğini düşünüyor

Uzay keşfi üzerine en çok beklenen rol yapma oyunu Starfield, milyonlarca oyuncu için oldukça hızlı bir şekilde büyük bir hayal kırıklığına dönüştü. Kullanıcılar, oldukça sınırlı, bazen sıkıcı ve en önemlisi teknik sorunlarla dolu neredeyse boş bir açık dünya projesi ile karşılaştılar. Oyuncular oyun endüstrisinde beklentilerini karşılayamayan ve açıkça tamamlanmamış bir ürün almanın artık sıkça karşılaşılan bir durum olduğunu gördüler. Bazı durumlarda geliştiriciler, zor bir kurtuluş aşamasından geçerek kullanıcılarla bağlarını düzeltebilir ve kritik hataları gidermek için çaba sarf edebilir, ancak Starfield için başka bir kader bekliyor gibi görünüyor.

Bethesda Softworks’un Starfield’i yamalarla düzeltmeye çalışmasına rağmen, birçok kullanıcı, teknik durumunun piyasa sürümüyle karşılaştırıldığında belirgin bir şekilde iyileşme işaretleri görmedi. Oyuncular PC ve konsolda oyun oynarken yine kritik hatalarla karşılaşıyorlar. Çıkışta çoğu kişi performans ve kararlılık konusundan endişelendi, ancak şimdi kullanıcılar Starfield’in içeriği ve mekanikleri hakkında ciddi düşünmeye başladılar. Onların görüşüne göre, oyun oldukça monoton ve sıkıcı hale geldi, bu da basit güncellemelerle düzeltilemeyecek bir durum.

Oyuncuların benzer tepkisiyle karşılaşan Cyberpunk 2077 de geçmişte aynı durumla karşılaştı. Oyun piyasaya sürüldüğünde ciddi performans sorunları ve diğer hatalar yaşıyordu. Eleştiri oyunun tamamına da yönlendi: ateş etme mekaniği, karakter geliştirme ve daha fazlası. Geliştiricilerin, ana oyun sistemlerinin yeniden ele alındığı ve yeni içeriklerin eklendiği genel güncellemeler üzerinde iki yıl çalışması gerekti. Oyuncular, sosyal medyada, bu tür bir hikayenin Starfield ile tekrarlanmayacağını düşünüyorlar. TWTHEREDDRAGON ve diğer kullanıcılar, Bethesda projesinde artık düzeltilmesi mümkün olmayan birçok eski oyun tasarımı unsuru olduğunu düşünüyorlar. Oyuncuların tek umudu, hikayeyi daha iyi hale getirebilecek teknik gelişmeler ve eklemelerdir.