Starfield oyuncuları güncellemeden sonra görsel değişikliklerle hoş bir sürpriz yaşadı

Starfield oyuncuları güncellemeden sonra görsel değişikliklerle hoş bir sürpriz yaşadı

Roller oyunu Starfield, çıkışından bu yana en büyük yamasını aldı – önceden beta sürümü yalnızca Steam’de mevcuttu. Geliştiriciler toplamda 100’den fazla oynanış ve grafik düzeltmesi başardılar. Stüdyo, onlarca alanda dokuları, gölgeleri, su efektlerini ve aydınlanmayı iyileştirdi.

Kullanıcılar, güncellenmiş aydınlatmanın oyunu önemli ölçüde dönüştürdüğünü ve mekanları daha az steril hale getirdiğini, hatta bazı yerlerin tanınmasının zor olduğunu yazıyorlar.

Toplamda, 73 konumda aydınlatma güncellendi. Geliştiriciler ayrıca NPC’leri daha çekici hale getirdi, birkaç görsel hatayı düzelttiler, DLSS ve FSR 2 ölçekleme teknolojileri ile ilgili sorunları çözdüler, gezegen halkalarına gölgeler eklediler ve görevleri tamamlamayı ve uzay gemilerini yönetmeyi engelleyen birkaç hatayı giderdiler. Ayrıca, Starfield’ın genel kararlılığı tüm platformlarda iyileştirildi.

Bethesda, Starfield için her altı haftada bir büyük yamalar çıkarmayı planlıyor. Aynı zamanda küçük güncellemeler gerektiğinde yayınlanacak. Yakın gelecekte planlanan yenilikler arasında şehir haritaları, gezegenler arası yeni hareket yöntemleri ve mod oluşturma için resmi araçlar bulunmaktadır.

Yakın gelecekte Shattered Space adlı bir hikaye genişlemesi de çıkacak.