Steam Artık Bitcoin’i Kabul Etmiyor

Steam Artık Bitcoin’i Kabul Etmiyor

Steam Bitcoin Kabul Etmiyor

Steam Bitcoin Kabul Etmiyor

PC oyun platformu Steam bugün bir ödeme yöntemi olarak Bitcoin‘i kabul etmeyeceğini açıkladı. Şirket, değeri ile ilgili “yüksek ücretler ve dalgalanma” nedeniyle artık şifrelemeyi kabul etmeyeceğini söyledi. Ücretlerle ilgili olarak; Valve, Bitcoin’i kullanarak müşteriye tahsil edilen işlem ücretinin 20 sentten bugün neredeyse 20 dolara arttığına dikkat çekti. Valve bu ücretleri kontrol altında tutmuyor ancak şirket, kullanıcılarını içine çektiği durumdan hoşnut değil.

Dalgalanma ile ilgili olarak (Bitcoin bugün 14.000 USD civarındadır ancak önemli ölçüde ve sıklıkla dalgalanmaktadır), Valve bunun bir problem olduğunu belirtti. Çünkü Bitcoin değeri belirli bir süre için yalnızca garanti altına alındı. “Dolayısıyla, işlem zamanı penceresi içinde tamamlanmazsa, İşlemi kapsamaya ihtiyaç duyan Bitcoin miktarı değişebilir. Değiştirebileceği miktar son zamanlarda önemli ölçüde farklı olabilecek bir noktaya yükseliyor.” diye belirtti Valve.

Bu durumda çalışma şekli, Valve’nin geri ödemeyi iade edeceğini veya kalan bakiyeyi karşılamak için daha fazla ücret aldığı idi. “Bu noktada, Bitcoin’i bir ödeme seçeneği olarak desteklemek tutarsız hale gelmiştir. Bitcoin’in bizim için ve Steam topluluğuna daha sonraki bir tarihte mantıklı gelip gelmediğini yeniden değerlendirebiliriz.” dedi Valve.

İsterseniz Bitcoin Borsaları yazımızı inceleyebilirsiniz.

Kaynak: 1