Steam’de Assassin’s Creed Unity’in Fiyatı 84 Bin Dolar Oldu

Steam’de Assassin’s Creed Unity’in Fiyatı 84 Bin Dolar Oldu

   Oyun dünyasının en önemli serilerinden birisi olan Assassin’s Creed, Steam’de meydana gelen bir hatadan dolayı gündem oldu. Steam üzerinden satışta olan oyun, bir anda dünyanın birçok yerine çok ucuz fiyatlara satılırken bazı yerlerinde ise bir araba parası değerinde satıldı.

    Assassins’s Creed serisinin önemli oyunlarından olan Assassin’s Creed: Unity’nin Steam sayfasında meydana gelen hata da oyunun birçok ülkede farklı ve şaşırtan fiyatlara satılmasına sebep oldu. Özellikle Güneydoğu Asya Bölgesinde yer alan ülkelerde meydana gelen fiyat hatalarında oyun bazı ülkelerde yalnızca birkaç kuruşa satılırken bazı ülkelerde ise fiyatı 84.000 dolar oldu.

    Steam’de mağaza fiyatlarında ayarlamalar yaparken ülke seçimlerinde yanlışlıklar olması satış yapan platformu fiyat konusunda büyük zorluklara sürükleyebiliyor. Valve ekibinin de başına böyle bir olay geldi ve ortaya çok ilginç görüntüler çıktı.

    Ortaya çıkan bu sorun ilk olarak Steam formundaki aktif kullanıcılar tarafından fark edildi ve bir anda gündem oldu. Çok kısa bir süre sonra ise ortaya çıkan bu hata Asya bölgesinde yer alan önemli haber sitelerinin haber kaynağı oldu. SteamDB’de ki veriler baz alındığında Assassin’s Creed:Unity’in şu an en pahalı olduğu ülke Malezya olarak görünüyor. Oyun şu an Malezya’da 345 bin MYR’ye satılmakta yani yaklaşık olarak 84.000 dolar gibi çok yüksek bir fiyata satılıyor.

    Endonezya’da ise durum Malezya’ya göre biraz daha farklı. Çünkü oyunun en ucuz fiyatla satıldığı ülke şu an Endonezya. Oyun şu an Endonezya’da 0,002 dolara satılıyor. Yani bu fiyat ülkemize göre değerlendirildiğinde 1 kuruş bile etmiyor. Diğer Asya ülkelerinde ise fiyatlar farklılık göstermekte. 

   Oyun Güney Kore’de 10 cent’e, Filipinlerde ise 2 dolar fiyatla satılmakta. Bir diğer büyük Asya ülkesi Çin’de de fiyat çok ucuz durumda. Oyun şu an Çin’de 5 dolar gibi çok ucuz bir rakama satılmakta. Ancak birçok oyuncuya göre bu fiyatlar bir yanlışlık sonucu değil tam tersine bilinçli olarak yapıldığı öne sürülüyor.