Stellar Blade Geliştirme Stüdyosu, İşletme Karında %516 Artışı Açıkladı

Stellar Blade Geliştirme Stüdyosu, İşletme Karında %516 Artışı Açıkladı

Shift Up, Stellar Blade ve Nikke tarafından geliştirilen oyun stüdyosu, 2023 yılı operasyon karında büyük artış yaşandığını duyurdu: %516 artışla 82,4 milyon dolar. Gelirler geçen yıla göre %154,5 artışla 125 milyon dolara ulaştı.

Net kar 79 milyon dolar olarak belirlendi, bu da 2022 yılında kaydedilen 5,3 milyon dolarlık net zarardan çok daha yüksek bir rakam.

Gelirin büyük bir bölümü olan 122 milyon dolarlık kısım, telif ücretlerinden oluşuyordu. Telif ücreti, Shift Up’ın fikri mülkiyetini kullanan diğer şirketlerin ürünleri için aldığı ödeme anlamına gelir. Koreli yayın GameMeca’nın verilerine göre, bu paralar Tencent’in Level Infinite tarafından yayınlanan Goddess of Victory: Nikke oyunundan elde ettiği gelir olmalı.

Shift Up’ın kendi yayınladığı oyunlar ise sadece 3 milyon dolar gelir getirdi ve geçen yıla göre %61 azaldı. Bu düşüş, özellikle Destiny Child’ın kapanmasıyla ilişkilendirilebilir.

İlginç bir şekilde, büyük bir gelirin küresel pazardan elde edildiği gözlemlendi, çünkü iç gelir yani Güney Kore’den elde edilen gelir sadece 951,000 dolardı. Her ne olursa olsun, Tencent ile yapılan anlaşma sayesinde gelirlerin büyük bir kısmı Asya’dan (%98,5) elde edildi, onu Amerika (%0,5) ve Avrupa (%0,08) takip etti. Bakalım Stellar Blade bu durumu nasıl değiştirecek.