Tayvan’daki depremden sadece 10 saat sonra TSMC’nin üretimini %70-80 oranında geri yüklemesi gerekti.

Tayvan’daki depremden sadece 10 saat sonra TSMC’nin üretimini %70-80 oranında geri yüklemesi gerekti.

Salı gecesi Çarşamba’ya bağlayan gece Tayvan’da bir deprem meydana geldi. Bu, 1999 yılından bu yana Tayvan’da meydana gelen en güçlü depremdi. Bu durum, elektronik dünya pazarına etkileri konusunda endişeleri arttırdı.

Tayvan, mikroçip üreten şirketlerin en büyük fabrikalarına ev sahipliği yapmaktadır, bu şirketler arasında 51 binden fazla kişiyi istihdam eden TSMC de bulunmaktadır. 1050’den fazla kişinin yaralandığı ve dokuz kişinin hayatını kaybettiği güçlü depremden sonra, NVIDIA, AMD ve Apple gibi şirketlere çip tedarikinin devam edip etmeyeceği konusunda sorular gündeme geldi ve bu şirketleri hizmet veren TSMC hakkında endişeler arttı.

Bazı analistler, elektronik sektörü için ciddi sorunlar öngörmeye başladı (1999 depreminden sonra tedarik zincirlerinde yaşanan kesintileri hatırlayarak), ancak görünüşe göre bu tahminler müsrif ve aşırı iyimserdi. TSMC, Tayvan’daki üretimin yakında yeniden başlayacağını açıkladı. Depremden sadece 10 saat sonra üretim normalin %70’ine geri döndü. Bazı fabrikalarda bu oran, depremden önceki normal üretim kapasitesinin %80’ine ulaştı.

TSMC’nin açıklamasında, depremin etkilerini önlemek için en modern teknolojileri ve altyapıyı kullandığı belirtilmektedir. Şirket, bazı ekipmanların tamir veya değiştirme ihtiyacı olduğunu ancak en önemli ve pahalı makinelerin hasar görmediğini ve üretimin normal kapasiteye hızla döneceğini garanti etti.