Tekken 8’in Geliştirme Maliyeti, Tekken 7’den 2-3 Kat Daha Yüksek. Yapımcı, Mikro İşlem ve Hikaye DLC’leri Hakkında Konuştu

Tekken 8’in Geliştirme Maliyeti, Tekken 7’den 2-3 Kat Daha Yüksek. Yapımcı, Mikro İşlem ve Hikaye DLC’leri Hakkında Konuştu

Bandai Namco Entertainment şirketinin son dövüş oyunu Tekken 8’in geliştirme maliyeti, Tekken 7’ye göre 2-3 kat daha fazla.

Twitter/X’deki bir tartışmaya yanıt olarak, Tekken 8’de mikro işlemlerin olup olmayacağı sorusuna yapılan açıklamada yapımcı Katsuhiro Harada, geliştirme maliyetinin şu anda 90’lı yıllara göre 10 kat daha yüksek olduğunu ve Tekken 7 maliyetini neredeyse ikiye katladığını belirtti. Harada’ya göre, Fight Lounge sunucuları bile büyük bakım maliyetleri gerektiriyor. Tekken 6’ya kadar olan oyunlarda bu kadar çok teknik özellik yoktu ve çevrimiçi mod da mevcut değildi. Ayrıca, Harada’ya göre eski oyunlarda daha yüksek çözünürlükte ve daha fazla detayda çalışma ihtiyacı yoktu.

Harada, bugün hayranların oyunların uzun süre desteklenmesini istediğini belirtti. Bu nedenle oyunun sürekli güncellenmesi para maliyeti gerektiriyor. Ancak, Harada’ya göre bahsedilen hayranlar, muhtemelen değişen zamanı ve artan maliyetleri görmezden gelerek eski oyunlar hakkında sadece hoş anılar saklıyorlar. Harada, ekonomik durumun ve etrafındaki her şeyin değiştiğini vurguladı. Tekken 8’de mikro işlemlerin ücretli olmasını, bir Twitter/X kullanıcısının öne sürdüğü gibi geliştirme ekibinin sadece bir şey yapmamak yerine oyunu birkaç ay içinde terk edeceğini söyledi.

Tekken 8’in hikaye modu için gelecekteki DLC’ler hakkında Harada, her karakter için ayrı hikaye senaryoları eklemek yerine Ekim ayının civarlarında her ek karakter için genel bir hikaye ekleyeceğini belirtti. Hikaye DLC’leri, ek karakterlerin ana hikaye olan “Dark Resurrection”da nasıl rol aldığını gösterecek. Harada’ya göre ana hikaye hattı, her karakter için daha küçük parçalara bölünemez. Harada, hikaye DLC’lerin, DLC karakterlerini satın almaya gerek olmadan oynanabilen hikaye modu genişletmeleri olarak ücretsiz sunulacağını da bildirdi.