Titan Quest II Geliştiricileri İhtiyancıklar Hakkında Daha Fazla Bilgi Verdi.

Titan Quest II Geliştiricileri İhtiyancıklar Hakkında Daha Fazla Bilgi Verdi.

Titan Quest II geliştiricileri, oyunun bir fraksiyonu olan İhtiyanlar hakkında detayları paylaştılar ve bu fraksiyonun sınıflarını ve savaş taktiklerini detaylı bir şekilde anlattılar. Titan Quest II oyununda antik Yunanistan’da insanlara çeşitli canavarlar ve mitolojik yaratıklar tehdit oluşturuyor. Karşılaşacağınız bazı düşmanlar, ya kendi seçimlerine göre ya da içgüdüsel olarak hareket edenler arasında yer alıyor.

Fakat daha organize olanlar da var ki bu gruplar, kendi savaş doktrinleriyle birleşik bir fraksiyon oluşturuyor. Oyuncuların karşılaşacağı ilk fraksiyonlardan biri İhtiyanlar. İhtiyanlar zaten orijinal Titan Quest oyununda vardı. Titan Quest II’de geliştiriciler, bu canavar deniz insanlarının hikayelerini genişleterek, bu yaratıkların nasıl ortaya çıktığını ve mevcut mitlerle nasıl bağlantılı olduklarını oyunculara anlatıyor.

İhtiyanlar, insanla deniz yaratığı arasında bulunan korkunç bir hibrittir ve Baş Tanrı Poseidon’a ve onun himayesindeki tüm insanlara karşı nefretle doludurlar. Kendi sihirlerini ve su ortamından gelen araçları ve silahları kullanarak, İhtiyanlar karada savaşabilirler, ancak suyun çok uzaklaşmayı sevmezler. Fraksiyonun sınıfları hakkında daha fazla bilgi:

İhtiyan Askeri: Basit, hafif bir savaşçıdır ve mızrakla silahlıdır. Mızrağı ya yakın dövüşte kullanabilirler ya da fırlatma silahı olarak. Duruma bağlı olarak nasıl saldıracağını seçerler ve genellikle müttefiklerden uzaklaştıktan sonra yakın dövüşe girerler.

İhtiyan Askeri
İhtiyan Askeri

İhtiyan Büyücü: İhtiyan sihrine dayanarak, Büyücüler savaşta müttefiklerine yardım eder, yaralarını iyileştirir ve savaşırken destekler. Özellikle güçlü İhtiyanlarla birlikte olduklarında etkilidirler. İyileştirme yetenekleri hedef odaklı bir kanal oluşturur, hedefin hareket hızını ve hasarını artırır, aynı zamanda sağlığını da yeniler. İyileştirici bağlantı, büyücüye de fayda sağlar, böylece sağlığı da geri kazanır.

İhtiyan Büyücü
İhtiyan Büyücü

İhtiyan Avcısı: Avcılar son derece deneyimli ve çevik savaşçılardır, ağır bir mızrakla silahlıdır ve yakın dövüşe odaklanmışlardır. Zaten güçlüdürler ancak kendilerini ağlar kullanarak güçlendirirler, hedeflerini sabitlemek için ağlar kullanırlar. Ağ yeteneklerini kullanarak savaşa girerler ve ardından hızlı bir şekilde mesafeyi kapatırlar, kaçış mümkün hale gelmeden önce. Hedeflenen hedefler genellikle ağır mızrakla karşılaşır ve genellikle yolculukları mağaralara kadar devam eder.

İhtiyan Avcısı
İhtiyan Avcısı

İhtiyan Kaba Kuvvet: Ağır zırhlı bir savaşçıdır ve iki eliyle sopayla dövüşür. Normal saldırıları zaten güçlüdür ancak buna ek olarak zıplama yetenekleri vardır, sizi yolunuzdan uzak tutmaya zorlar. Yakın dövüşte aynı zamanda sert bir saldırı yapabilir, sopayı yere vurarak önünde şok dalgası oluşturur.

İhtiyan Kaba Kuvvet
İhtiyan Kaba Kuvvet

Birlikler birbirlerinin yeteneklerinden faydalanabilir ve zayıf yanlarını gizleyebilirler. Geliştiriciler, pek çok olası savaş senaryosunu göz önünde bulundurarak, onları ilginç, karmaşık ve yenilikçi hale getirmeye çalışıyorlar. Yukarıda belirtilen dört varlıkla karşılaşmayı hayal edin. Asker hafif takibin işlevini yerine getirirken, kaba kuvvet zararı alacaktır. Eğer avcı karakterinizi tuzaklarla yakalamayı başarırsa, yolunuzdaki saldırılardan kaçınma şansınız sınırlı olacaktır. Kaba kuvvetin şiddetli saldırısı özellikle yıkıcı olacaktır. Bu sırada büyücü, ya kaba kuvveti ya da avcıyı iyileştirecek ve güçlendirecek, onları daha büyük bir tehdit haline getirecektir.

Titan Quest II’nin çıkış tarihi şu anda bilinmiyor. Oyunun bu yıl PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X/S platformlarına çıkacağı planlanıyor.