Tüm yeni GTX 1080 Ti ekran kartları burada.

Tüm yeni GTX 1080 Ti ekran kartları burada.

Nvidia nihayet GeForce GTX 1080 Ti’nin kapağını kaldırdı ve canavar artık serbest kaldı. Titan X’den daha düşük fiyata ve daha hızlı olan bu canavar size de çok cazip gelmiyor mu? Üstüne üstlük bir de fiyatlar git gide düşüyor, bu aşırı güçlü ekran kartını cebe dost kılıyor.

Şimdi, tüm özel ekran kartı üreticilerinin bizim için ne gibi özelliklere sahip olduklarını göreceğiz ve Nvidia, Founders Edition’ın diğerlerine biçilen 699 dolarlık fiyatla aynı pahada olacağını da söyledi. Bu da 1080 Ti’ yi firmanın diğer modelleri olan 1080/1070/1060’ dan ayıran özelliklerden birisi.

Asus GTX 1080 Ti Ekran Kartları

Asus, RoG Strix ürün serisine eklenerek gelen bir kaç tane 1080 Ti kartına sahip. Asus GTX 1080 Ti Strix Oyun ve Oyun OC, üretici kaynaklı üçlü fan DirectCU III soğutucu artı bir arka plaka ile birlikte geliyor. Asus GTX 1080 GTX Turbo standart bir fan, adeta bir soğutucuya benzeyen ürünle birlikte geliyor ve Founders Edition ile benzer özelliklere sahip olacak.

 Zotac GTX 1080 Ti Ekran Kartları

Zotac şu anda GeForce GTX 1080 Ti PGF (Başbakan Gamer Force) Edition’ı duyurdu. İşte üçlü fan soğutucusuna sahip başka bir ekran kartı ve ayrıca üstte iki adet 8-pinli güç konektörü bulunduruyor. 

MSI GTX 1080 Ti Ekran Kartları

MSI’ ın çıkmış olan kendi Founders Edition’ı var, ancak GeForce GTX 1080 Ti Gaming X’i de çok yakında piyasaya sürecek. Bunların ikisininde çift fanlı Twin Frozr VI soğutucusu ve RGB LED ışıkları var. Eğer bilgisayarınızın içine tuz biber olsun istiyorsanız bu ekran kartlarını tercih edebilirsiniz.

EVGA GTX 1080 Ti Ekran Kartları

Yine aynı şekilde şirketin bir Founders Edition ekran kartı birde custom ekran kartı seçenekleri olacak. Şu anda üretici GTX 1080 Ti FTW3’ü ısınma problemini çözen özel iCX Soğutucu ile duyurdu. Üç adet geniş,100mm’lik bir fan tasarımı olan bu muazzam soğutucu iç sıcaklıklara göz kulak olmak için çeşitli sensörlerle de donatılmış.



Inno3D GTX 1080 Ti Ekran Kartları

Inno3D, üçlü fan soğutma çözümleri karşısında gülüyor ve GTX 1080 Ti’yi bu sefer iChiLL X4 yani, dörtlü fan çözümüyle getiriyorlar. Bu fanların yerleşimleri ise şöyle; büyük üç tanesi önde, bir tane küçük fan ise üstte.


Colorful GTX 1080 Ti Ekran Kartları

Colorful, 10 Mart’ta piyasaya sunulacağını söylediği GTX 1080 Ti Founders Edition’ı duyurdu. Elbette Colorful şirketinin Custom Edition ekran kartları da onu takip edecektir.

Diğer üreticilere gelince, PNY, Palit, KFA2, Gainward, Gigabyte ve GALAX gibi şirketlerin tamamı Founders Edition ekran kartlarını ellerinde bulunduruyorlar fakat, henüz özel kartlarını duyurmadılar.