Epic Games vs. Apple davası, oyun endüstrisini dramatik bir şekilde etkiliyor, çünkü tekel olarak neyin oluşturduğu konusu ön plana çıkıyor. Şimdi de Valve'a Steam ile ilgili olarak dava açıldı.
Epic Games vs. Apple davasının merkez üssü antitröst ihlalleridir. Antitröst yasaları, tüketicileri kendi pazarları üzerinde tekele sahip şirketlerden korumak ve yıkıcı finansal uygulamalara karşı koruma sağlamak için yürürlüktedir. Mahkeme duruşmaları tüm oyun topluluğunun ilgisini çekiyor ve şimdi Valve, oyun “hiyerarşisi” içindeki yerleşimi hakkında daha büyük tartışmalara giren en son şirket.
Ars Technica tarafından bildirildiği üzere , “Valve , oyun yayıncılarının oyunlarının çoğunu Valve'ın yüzde 30'luk ücretine tabi oldukları Steam Mağazası üzerinden satmaktan başka seçeneği olmadığından emin olmak için pazar gücünü kötüye kullanıyor,” dedi.
Takım, Valve'ın PC oyun pazarının yüzde 75'ini kontrol ettiğini belirtiyor; bu, Epic Games'in Valve'ın aynısını yapmasını sağlamak için kendi vitrinindeki satış kesintileriyle karşılaştığı önemli bir nokta. box, yakın zamanda Epic Games'inkiyle eşleşecek şekilde yüzdesini düşürdü ve bu da Valve'e, vitrini aracılığıyla satışlardan alınan kesinti açısından daha geliştirici dostu olması için daha fazla baskı uyguladı.
Valve, yıllar boyunca, özellikle de kendine yuva kurduğu alanla ilgili olarak, birçok kez olumsuz suçlamalarla karşı karşıya kaldı.. Steam mağazası ayrıcalığı,% 30 indirimi ve fiyat noktaları aracılığıyla rekabet kontrolü, bilgisayar pazarıyla ilgili sürekli en üst sıralarda yer almasının arkasındaki çekişme noktaları ve nedenleri olmuştur. Humble Bundle aynı zamanda odak noktası olan bir vitrin olduğundan, dava, yayıncıların Valve misillemesi nedeniyle paket etkinliklere dahil edilmekten nasıl korktukları da dahil olmak üzere zorluklarını ortaya koyuyor.
Bundan sonra ne olacağı merakla bekleniyor, ancak Epic Games'a karşı Apple davasının sektör üzerinde etkilerinin uzun süre daha devam edeceği görülüyor.