Valve Steam İncelemeleri İçin Yeni Bir Araç Geliştirdi

Valve Steam İncelemeleri İçin Yeni Bir Araç Geliştirdi

Valve’ın dijital dağıtım yazılımı Steam’in, PC oyuncularının en yeni hitleri indirmesi için güzel bir yer olmasıyla birlikte, sevildiği ve öfkelenildiği zamanlar da vardı. Ancak yıllar geçtikçe, Steam, yanlış yönetimle suçlanan ve nefret dolu konuşmayı yayan ya da sadece genel olarak rahatsız edici olan başlıklar gibi pratik olarak her şeyin dahil edilmesine izin veren bir ün kazandı. Valve bu yıl evi temizlemeye ve eleştirilere hitap etmeye başlamıştı (daha önce Steam’den yaklaşık 180 oyun yasakladı) ve en son inceleme bombalamasıyla başa çıkmak için bir çözüm buldu.

 

İnceleme bombardımanı, bilmeyenler için kullanıcıların satışlara zarar vermek veya aslında olduğundan daha kötü görünmesini sağlamak amacıyla kullanıcıların bir başlığın olumsuz incelemelerini bilerek bırakacakları, genellikle kullanıcıların biriyle veya tümü ile kişisel sorunları olduğu için unvanı kullanan insanlar. Valve, bununla mücadeleye yardımcı olmak için “konu dışı inceleme bombalarını tespit edip İnceleme Puanından kaldıracak” bir araç geliştirdi.

Ancak, tamamen aracın takdirine bağlı olmayacaktır. Söz konusu incelemeleri belirledikten sonra, Valve, söz konusu kullanıcı incelemelerinin yasal mı yoksa konu dışı bir bomba mı olduğunu görmek için uygulamalı bir soruşturmaya başlayacaktır. Sonuncusu olduklarına karar verirse Valve, geliştiriciye inceleme bombalarının süresi içinde gönderilen tüm incelemelerin oyunun genel puanından çıkarılacağını bildirir. İncelemeler canlı bırakılacak ve geliştiricinin hangisinin silineceği veya silinmeyeceği konusundaki takdirine bağlı olacaktır.

Belki de doğru bir adım olsa da, talihsiz bir ihtiras getirebilir – orijinal ve / veya pozitif olan ve inceleme bombası sırasında yayınlanacak kadar talihsiz olan tüm yorumlar da kaldırılırsa oyuna daha fazla zarar verir. Ancak Valve, geliştiricilerin bu konuda endişelenmeleri gerektiğini düşünmüyor, “… verilerimiz bize inceleme bombalarının geçici çarpıtma eğilimi gösterdiğini gösteriyor, bu nedenle İnceleme Puanının hala doğru olacağına ve diğer oyuncuların hala gerçek yorum yapabileceğine inanıyoruz. Yorumunuzu dönem içinde bulun ve okuyun. ”Ve herhangi bir geliştirici isterse, Steam Mağazası seçeneklerine girerek işlemden vazgeçebilirler.

 

Valve, Steam’in çok daha arzu edilir ve misafirperver görünmesini sağlamak için çok çalışacak gibi görünüyor, çünkü muhtemelen şimdi rekabet etmeye başladı. Birçoğu gemiden atlıyor ve Epp Games’in alternatifine, FPS Metro Exodus’u Valve’ın chagrinine özel olarak almayı başaran Epic Games Store’a gidiyor.

Son zamanlarda Valve, oyunla ilgili olmayan tüm videoları hizmetten kaldırmaya da karar verdi. Başlangıçta onları Steam’in içeriğini genişletme umuduna dahil etmişti, ancak girişimin başarılı olamadığı anlaşılıyor.