Video Oyunları Artık Resmi Olarak Eğitim Sistemine Girdi

Video Oyunları Artık Resmi Olarak Eğitim Sistemine Girdi

Espor Resmi Olarak Amerika Eğitim Sisteminde

Espor Resmi Olarak Amerika Eğitim Sisteminde

Espor en hızlı büyüyen seyirci sporudur. Amerika’da o kadar çok popüler oldu ki etkisi, sekiz eyalette meşru bir lise sporu olarak ABD eğitim sistemine girmesine neden oldu.

Connecticut, Georgia, Kentucky, Massachusetts ve Rhode Island, bu hareketin kökeni oldu. Ulusal Devlet Lisesi Dernekleri Federasyonu’na göre Alabama, Mississippi ve Texas Charter da katıldı.

Espor sadece genç neslin ilgisini değil, geleneksel spordan gelen kişilerinde dikkatini çekmeye başladı. Öyle ki, ABD’de NFL Hall of Fame oyun kurucusu Steve Young ve eski NFL oyuncusu Jerry Rice, Atlanta’da bir espor salonunu yapmak için Young’ın kuruluşundan para topladı.

3.500 metrekarelik arena Atlanta’da öğrenciler için ücretsiz bir kaynak olacaktır. Johnson STEM Etkinlik Merkezi’nin bir parçası olarak aynı zamanda espor uzmanları Skillshot Media tarafından da finanse edildi. Şirketin başkanı Todd Harris, “Espor, disiplin, takım çalışması ve iyi bir sportifliğin yanı sıra STEM’in becerilerini de geliştiriyor. Bu yeni alan ve ortaklık, yerel topluma erişimi büyük ölçüde genişletecektir.” dedi.

Espor, Felix Kjellberg gibi çevrimiçi oyuncuların kazandığı dev kitlelerin bir parçası olduğu için son yıllarda gerçekten popüler oldu.

Oyun oynamanın sosyal yönü aynı zamanda hareketin önemli bir yönüdür. Hem çevrimiçi hem de çevrimdışı turnuvalar, oyunculara benzer düşünen bireylerle arkadaşlık kurma fırsatı verir. Ayrıca, oyunlarını izleyerek bir izleyici kitlesi inşa edenler, vlogging, esporlar ve hatta genel katılımlara ve ücretli promosyonlara çeşitlilik gösterebilirler.

Johnson STEM Etkinlik Merkezi’nin kurucusu ve sahibi olan Lonnie Johnson, “Her okulun bir espor takımını desteklemek için maddi kaynakları yok. Arenamız oyun alanını düzleyecek ve eyalet şampiyonluğu için yarışmak isteyen herkese izin verecek.” dedi.

Bununla birlikte, ABD müfredatına gönderilen esporların yükselişi burada bitmiyor. Bazı üniversiteler artık video oyunları için burs sunmaktadır. Bunlar arasında New York Üniversitesi ve Kaliforniya Üniversitesi, Irvine bulunmaktadır.

ABD’de başlayan bu durum dünya genelinde yayılabilir mi bilemiyoruz. Ülkemizde esporun eğitim sistemine dahil edilmesi söz konusu olursa bu konu hakkında neler düşünürsünüz? Yorumlarınızı bekliyoruz.