Winamp iOS ve Android için Geliyor

Winamp iOS ve Android için Geliyor

Winamp

Winamp

Geliştirme belirsizliğinden dört yıl sonra, klasik medya oynatıcı Winamp büyük bir yenilik alıyor. TechCrunch’a göre, yazılım iOS, Android ve masaüstü için özel bir ses oynatıcısı olarak yeniden piyasaya sürülecek ve bu da tüm kaynaklardan şarkı ve podcast için bir portal görevi görecek.

Winamp 1997 yılında Utah Üniversitesi’nden iki öğreci olan Justin Frankel ve Dmitry Boldyreviki tarafından oluşturuldu. Ertesi yıl, Frankel kendi yazılım şirketi Nullsoft’u kurdu ve şirketin AOL tarafından satın alındığı 1999 yılına kadar geliştirmeye devam etti.

AOL, yazılımın web sitesini kapatıp desteğini sonlandıracağını duyurduğu 2013 yılına kadar Winamp’ı geliştirdi. Ancak, bu kapanış asla gerçekleşmedi ve 2014 yılında Winamp çevrimiçi radyo platformu Radionomy tarafından satın alındı.

Yeni bir güncellemenin söylentileri, o zamandan bu yana yıllardır konuşuldu. Ama şimdi yazılım sonunda yeniden geliyor.

Radionomy CEO’su Alexandre Saboundjian, “Gelecek yıl, Winamp mirasıyla, daha eksiksiz bir dinleme deneyimi ile tamamen yeni bir versiyon olacak. Evde yaşayabileceğiniz MP3‘leri, ayrıca podcast‘leri, radyo istasyonlarını, belki de inşa etmiş olduğunuz bir çalma listesinde dinleyebilirsiniz.” diyor.

Winamp’ın masaüstü sürümü bu hafta küçük bir güncellemeyi almakta ve bazı hataları ortadan kaldırmaktadır. Yeni uygulamanın 2019’da gelmesi beklenmektedir.