Xbox Series X Hakkında Önemli Detaylar Belli Oldu

Xbox Series X Hakkında Önemli Detaylar Belli Oldu

        Microsoft'un yakın zamanda çıkartmasını beklediğimiz yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X ile ilgili yeni detaylar belli oldu. Phil Spencer'in Xbox Blog yazısında, yeni nesil oyun konsolu ile ilgili önemli detaylara değindi. Yayımlanan yazı da, donanım gücü, değişken hız gölgeleme, ışın izleme ve Microsoft'un geliştirdiği akıllı dağıtım dediği gibi özelliklerın detayları yer aldı.

      Xbox Series X, AMD Zen 2 ve RDNA 2 mimarisine dayanacak ve Xbox One X'in sahip olduğu 6 TFLOPS GPU gücünden iki kat hızlı olacak. Yani Xbox Series X, 12 TFLOPS GPU güce sahip olacak. Konsol da bulunacak olan bir başka özellik olan Değişken Hız Gölgelendirme tekniği, GPU'yu tüm ekrana odaklamak yerine oyunda yer alan nesneler üzerinde bireysel efektlere öncelik vermesini sağlayacak. Bunun yanı sıra konsolda bulunacak olan donanım tabanlı DirectX ışın izlemede aktif rol alacak. Phil Spencer'in yayımladığı yazı da en dikkat çeken detay ise Xbox Series X'in SSD depolamayı ve 120 FPS'i desteklemesi oldu.

     Microsoft, donanım olarak çok güçlü olan bir konsol geliştirirken aynı zamanda kullancıları hız olarakta memnun edecek bir konsol çıkaratacak. Microsoft'un duyurduğu Hızlı Devam özelliği sayesinde, kullanıcılar yükleme ekranlarında daha az zaman kaybedeceK ve aynı zamanda bu özellik birden fazla oyun içinde kullanılabilir olacak. Bunların yanı sıra Microsoft'un geçtiğimiz yıllarda çıkardığı konsollara ait oyunlar ve aksesuarlarda geriye dönük uyumluluğu sayesinde tüm bunlar Xbox Series X'te de kullanılabilir olacak.

     Son olarak Microsoft, yeni nesil oyunlar çıkartmaya devam edeceğini ve bu oyunlar içerisinde first-party oyunlarında yer alacağını belirtti.Microsoft, yeni nesil oyun konsolunu E3 2020'de açıklayabilir.