Yeni PS Mağazası Tasarımı Oyuncular Tarafından Eleştiriliyor

Yeni PS Mağazası Tasarımı Oyuncular Tarafından Eleştiriliyor

PlayStation Store'un yeni sürümü birkaç gündür yayında. Bu süre zarfında Sony, sosyal medyada oyunculardan bir eleştiri dalgası ile karşılaştı. Eleştirinin haklı olup olmadığı konusunda herkes kendi kararını verecektir. Ancak Sony'nin neyle eleştirildiğine baktığınızda, PlayStation Store kullanıcıları için bir noktayı kabul etmemek zor.

Sony Store'un yeni PC sürümü, ekran çözünürlüğüne daha iyi uyum sağlayan, ancak yine de kullanılmayan çok fazla alan bırakan yenilenmiş bir görünüme sahip. Ancak, en büyük sorun yeni tasarım değil, önceden mevcut birçok özelliğin kaldırılması.

İstek listesinin kaldırıldığını uzun zamandır biliyoruz, yine de yokluğu oldukça tartışmalı. Ayrıca mağazada filtreleme yok. Aramalar için sıfır özelleştirme seçenekleri, tüm oyunlar listesinde başlık olmaması, bağlantısı olmayan DLC’ler ve oyun kartından fotoğrafların ve fragmanların kaldırılması bunlara örnek verilebilir. Belki siz de başka eksiklikler görmüşsünüzdür. Ancak liste uzayıp gidiyor. Kısacası mağaza biraz daha güzelleşmiş olabilir, ancak pek çok kolaylığı kaybetmiş.

Böyle büyük bir değişiklik, muhtemelen PSP, PS Vita ve PS3'teki oyunlara erişim sağlayacak yeni bir mağaza sürümü hazırlamanın kârsızlığından kaynaklanıyor. Sonuç olarak, sıfırdan başlamak için popüler olmayan bir karar verildi. PS Store'u en başından beri kullananlardan biriyseniz (PlayStation 3'ün piyasaya sürülmesiyle), eski dijital oyunlara erişim son derece sinir bozucu olacak.

Umarız Sony, PC Store'u mümkün olan en kısa sürede günceller ve en önemli boşlukları doldurur.