Yeni “Warrior” Yeniden Başlatma’da Kılıç Dövüşlerinde Yeni Seviye Gösterilecek

Yeni “Warrior” Yeniden Başlatma’da Kılıç Dövüşlerinde Yeni Seviye Gösterilecek

“Highlander” – 1986 yapımı filmin yaklaşan yeniden yapımı, Christopher Lambert ve Sean Connery’nin oynadığı film. Ölümsüzün hikayesinin yeni versiyonunun yaratıcılarından biri “John Wick” yaratıcısı Chad Stahelski ve Connor MacLeod rolünde Henry Cavill’i göreceğiz. Yönetmenin söylediğine göre, çekimlere hazırlık süreci zaten başladı, henüz erken bir dönemde olmasına rağmen. Bununla birlikte, Cavill’in gelecek filmdeki izleyici ilgisini canlı tutmasına engel olmadı.

CinemaCon etkinliği çerçevesinde Las Vegas’ta yaptığı açıklamada, yaklaşan fantezi-aksiyon filminden izleyicilerin neler beklemesi gerektiği hakkında konuştu. Oyuncunun dediğine göre, filmde bol miktarda aksiyon olacak ve evrenin hikayesine daha derinlemesine dalma sözü veriliyor:

Orjinal filmlerin hayranıyım, iyi veya kötü. Senaryoyu okurken, bu proje bizi nereye götürecek emin değildim. Ama Allahım, ilk filmler bu dünyayı neredeyse hiç yaşamadılar. Karakterlerin özüne, zorluklarına ve hüsranlarına dalarız. Eğer beni kılıçlarla savaşırken gördüyseniz, henüz hiçbir şey görmediniz, size bunu söylüyorum.

Cavill, “Highlander” evreninin “hikayesi” hakkında konuşabilir ancak dürüst olmak gerekirse, orijinal filmlerde ve dizide yer alan mitoloji o kadar tutarsız ki, yeniden yapım sırasında bunun tamamen terk edilmesi ve her şeye sıfırdan başlanılması iyi olurdu. “Highlander” hikayesi, “Highlander 2” filminde uzaylı kökenine dayanan bir hikaye sunulduğunda, hikaye zaten başlangıçta mahvoldu ve üçüncü filmde tamamen terk edildi.

Yeniden yapımın yönetmeni Stahelski, gerçekten franshızın mitolojik sorunları hakkında bilgi sahibi. Screen Rant ile yaptığı röportajda orijinal filmlerin ruhunu koruma isteğini ve aynı zamanda bu filmlerin genellikle hayal kırıklığı yarattığını dürüstçe itiraf etme niyetini anlattı.

Highlander franshızının gerçeği, harika bir fikirle başladığı ancak tüm potansiyelini gerçekleştiremediği yönünde. Cavill ve Stahelski, “Highlander”ın orijinal fikrine dönebilirler ancak onu kendi yeni mitolojilerini oluşturmak için kullanabilirler, orijinal filmlerde sunulan her şeyi koruyarak ve işe yaramayan her şeyi reddederek.