Youtube CEO’sundan Önemli Açıklama

Youtube CEO’sundan Önemli Açıklama

    Dünyanın en büyük video platformu olan Youtube’de hergün binlerce içerik üreticisi videolarını kanallarında paylaşıyorlar. Bu kanallar bazen binlerce abone bazen milyonlarca aboneye sahip olabiliyor. Youtube’de uzun zamandır bu kanalların daha çok büyümesi ve dikkat çekmesi adına belli kriterlere bağlı kalarak ayrıcalıklar tanıyor. Ancak platformun son yaptığı kriter değişiklikleri birçok içerik üreticisini memnun etmemişe benziyor.

      Geçtiğimiz günlerde kanal doğrulama kriterlerinde değişikliğe gideceklerini açıklayan Youtube pişman olmuşa benziyor. Yaptığı kriter değişikliklerinden sonra birçok içerik üreticisinden tepki alan Youtube sonunda geri adım attı. Youtube CEO’su Susan Wojcick resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kriter değişikliklerinden dolayı sebep oldukları hayal kırıklığı ve karışıklık için özür diledi. Bazı önemli detayları gözden kaçırdıklarını belirten Susan, rozetleri alınan kanalların itiraz etmesine gerek kalmadan tekrar rozetlerinin verileceğini ifade etti.

     

   Youtube’nin Yaptığı Bu Kriter Değişikliği Neydi ?

       Youtube , önceki kriterlerinde 100 bin aboneyi geçen kanallara doğrulama rozeti veriyordu. Ancak son değişikliklerin ardından 100 bin aboneyi geçen her kanalın bu rozeti alamayacağı belli başlı kriterlere bakılacağı belirtilmişti.