Büyü, fantastik ve insan kapasitesinin ötesinde bir şey olarak tanımlanabilir. Çok eski zamanlardan beri insanları büyüleyen bir kavramdır. Sonuçta, sihir güçtür. Bu fikir asla modası geçmeyecek bir şey, o kadar ki meta-insan yetenekleri video oyun ortamının temel unsuru haline geldi. Hemen hemen her türe sızmıştır. Bu makalemizin konusu, özellikle süper güçlerden ziyade büyü ve sihir içeren geleneksel büyü güçleri içeren oyunlar.
İşte geliştiricilerin oyuna sihri dahil etmek ve biraz daha az sahte hissettirmek için gerçekten kalıpların dışında düşünmeleri gereken bir oyun derlemesi.
10) Lego Harry Potter Collection
Harry Potter sihir deyince akla gelen ilk seri ve şimdiden geniş bir oyun kataloğuna sahip. Lego oyunları pop kültürünün en sevilen ikonlarının bir kutlaması haline geldi ve bu oyun da bir istisna değil. Koleksiyon, serinin her iki oyununu da içeriyor ve nostaljiyi doğru şekilde vermeyi başarıyor.
Oyunun ilk bakışta büyüler açısından eksik göründüğü şey, hemen hepsi kendilerini bir şekilde farklı kılmayı başaran şaşırtıcı miktarda oynanabilir karakterle telafi ediyor. Hogwarts'ı tekrar ziyaret etmek, ortak bir oyun sırasında ortaya çıkan kaosla zenginleştirilebilecek keyifli bir deneyim.
9) CodeSpells
CodeSpells, ThoughtSTEM, LLC tarafından geliştirilen bağımsız bir oyundur. Oyun döngüsünde her şey kodlama ile ilgilidir. Bu, çocuklara kodlamayı öğretmek için bir araç olarak başlayan ve bir iyi niyetli sihirbaz simülatörüne dönüşen bir projedir. Geliştiriciler fikirlerine bağlı kaldılar ve tamamen benzersiz bir şey yarattılar. CodeSpells sayesinde, yaratıcılığı ifade etmenin yenilikçi yollarını bulurken pazarlanabilir bir beceri öğrenmek mümkündür.
Oyuncular, önceki kodlama deneyiminin eksikliği konusunda endişelenmemeli ve öğrenme yönünün bir şekilde amatörce olduğunu ve deneyimden olumsuz etkileneceğini varsayarak bu fırsatı ertelememelidir. Kodlama ilkelerinin uygulanması, sihirli kahramanlık gösterilerine kusursuz bir şekilde dokunmakta.
8) Lichdom Battlemage
Xaviant ve Maximum Games'ten Lichdom: Battlemage. Oyun, sihir olarak büyülü crafting yaklaşımını benimsiyor. Son yıllarda giderek daha fazla sihir odaklı oyun bunu yapılmaya başlansa da, Lichdom: Battlemage farklı bir boyuta el atıyor.
Bu birinci şahıs aksiyon RPG'si, oyuncuyu seçim için şımartıyor. Battlemage'de kurtarılan malzemelerden üretilebilecek kelimenin tam anlamıyla binlerce büyü kombinasyonu var. Bununla birlikte, sistemi ilk başta biraz bunaltıcı bulanlar için, oyuncuyu oyunun akışına kolaylaştırmaya yardımcı olan akıllı büyü yapma seçeneği vardır.
7) Arx Fatalis
Bu, listedeki en eski oyun olabilir. Arx Fatalis, RPG türünün bir klasiğidir ve onu oynayan herkes tarafından sevgiyle hatırlanır. Prey ve Dishonored serilerine sahip geliştirici Arkane Studios'un ilk oyunu.
Oyun, oyuncunun sihirle etkileşime girmesi için jest sistemini kullanır. Bunun anlamı, bilgisayar faresinin bir asa gibi etkin bir şekilde işlev görmesi, oyuncunun imleçle belirli desenler çizerek farklı büyüler yapmasıdır. Bu yaklaşım, Okami'de sihir kullanılma biçiminden çok farklı değil.
6) In Verbis Virtus
In Verbis Virtus, Indomitus Games adlı bağımsız bir stüdyo tarafından yapılmış bir aksiyon RPG'sidir. Oyun içi sihir sistemine yaklaşımı, yaratıcılığı açısından benzersiz olan başka bir oyundur. Oyuncu, mistik tapınağı geçerken ortaya çıkan sorunlara büyü yapmak ve çözümler bulmak için kendi sesini kullanmalıdır. Oyunun Latince'den çevrilmiş adı aslında “Kelimelerde Erdem” anlamına geliyor.
In Verbis Virtus’ta harap tapınağın içinde keşfedilecek çok şey var. Zorlu bulmacalar, zorlu tuzaklar ve oyuncunun yolunda duran eğlenceli bosslarla dolu bir macera. Oyun son derece sürükleyici ve gerçekten büyü dolu.
5) Magicka 1 ve 2
Magicka, oyuncuyu İskandinav mitolojisinin dünyasına sürüklüyor ve onlara hareket halindeyken hayatta kalmaları için gerekli tüm araçları veriyor. Oyuncu, sona ulaşmak istiyorsa, buradan itibaren bir “ortalığı karıştır ve öğren” tavrını uygulamalı.
Ana fikir basit. Birleştirilebilecek sekiz farklı temel büyü var. Bazı durumlara benzersiz çözümler sunabilir veya ölümle sonuçlanabilir. Oyunlar hızla zorlu hale geliyor, bu nedenle aynı kombinasyonu sürekli olarak kullanmak tavsiye edilmez. Bölümleri bir arkadaş ile oynamak size fayda sağlayabilir. Co-op modunu daha da iyi yapan şey, bu oyunların mizahi doğası. Tüm dünyaya serpiştirilmiş bazı belirsiz şakalar ve mizahlar bulmak gerçekten keyif verici.
4) Mages Of Mystralia
Mages of Mystralia, Boelys Games'ten bir RPG zindan oyunudur. Oyun, oyuncunun büyü cephaneliği tarafından yaratılan potansiyel tahribatı aynı anda yan yana getirirken, uygun bir kapris duygusu yaratan büyüleyici bir karikatür sanat stiline sahiptir.
Oyundaki büyü sistemi, tüm büyüleri özelleştirilebilir kılan işçilik ilkelerine göre çalışır. Deney, oyunun ana etmenidir. Bunun ötesinde, oyunun basit bir hikayesi var ve özellikle zorlayıcı değil, bu da onu sadece rahatlamak isteyen biri için çok uygun kılıyor.
3) Spellbreak
Spellbreak, öncelikle Fortnite ve Apex Legends ile karşılaştırılabilir, ancak battle royale türüne benzersiz bir bakış açısı kazandırıyor. Proletariat, Inc'deki geliştiriciler, oyunun adı elemental sihrin olduğu eldivenli bir büyü deneyimi sunuyor. Oyuncu, mevcut altı sihirli eldivenden ikisini kullanabilir ve benzersiz efektler için eldivenlerin güçlerini birleştirebilirsiniz.
Bu oyunu diğer battle royale oyunlarından ayıran şey, çizgi film-vari efektleri sayesinde akıcı hareket özgürlüğü. Hava savaşı sanki modern bir Avatar: The Last Airbender oyunu hissi veriyor. Büyünün yönlendirmeyi bitirmesini beklemekle geçen günler geride kaldı.
2) Noita
Noita, Nolla Games’den bir roguelike. Oyuncu, Fin mitolojisine dayanan, sürekli değişen yerler ve mitolojik yaratık orduları arasında savaşması gereken bir cadının kontrolünü ele alıyor.
Noita'nın benzersiz özelliği, her pikselin fiziksel olarak simüle edilmesidir, yani erimeden donmaya, tamamen yok olmaya ve paramparça olmaya kadar her şey etkileşime girebilir. Bu özellik, oyuncunun yaptığı her hareketi oldukça ağır ve somut hale getirirken, sonraki her şeyi çok daha unutulmaz kılıyor. Anlatılınca üzerinde pek kulağa hoş gelmeyebilir, ancak aslında oyunu deneyerek anlatmak istediklerimizi daha iyi iletecektir.
1) Wizard of Legend
Wizard of Legend, oyuncuları sürekli hareket halinde tutan sihirli sınavlara sokan, zorlu, roguelike bir zindan oyunudur. Sözü geçen sınavların üstesinden gelmenin önemli bir bileşeni, hassas hareket ve iyi reflekslerdir. Ancak bunlar tek başına zorlukların üstesinden gelmek için yeterli olmayabilir. Genişleyen büyü sisteminin devreye girdiği yer burasıdır.
Oyuncu, uygun özel yapılar oluşturmak için onları karıştıran ve eşleştiren altı farklı öğeden arcana'yı donatabilir. Bu, rakiplerin birer birer öldürüldüğü dikkatli, kaçınma ağırlıklı bir oyun tarzından, düşman dalgalarını bir kerede yok edecek AoE odaklı bir yapıya kadar değişebilir.