100 Riot Çalışanı Bugün Protesto Gösterisine Hazırlanıyor

100 Riot Çalışanı Bugün Protesto Gösterisine Hazırlanıyor

Riot Çalışanları Greve Gidiyor

Riot Çalışanları Greve Gidiyor

Geçen yıl, şirket içi cinsiyetçiliğin işyerini nasıl etkilediğini ve “erkek kardeş kültürü” yarattığını belirterek, şirketin Kaliforniya Eşit Pay Yasasını ihlal ettiği için Riot Games‘e karşı beş dava açıldı. Kotaku’ya göre, geçtiğimiz nisan ayında, Riot ikisi için zorunlu bir tahkim kararı verdi. Buna karşılık, Riot Games çalışanları, planlanan birkaç grevden ilki için hazırlanıyorlar.

Bugün yürüyüşe katılmak üzere tahmini 100 çalışan ayarlandı. Bir çalışan, Kotaku’ya, “Bu konuyu önemsiyorum liderliğe işaret etmek için sembolik bir eylem olarak çıkıyorum.” dedi.

Grevlere yanıt olarak, bir Riot temsilcisi Kotaku’ya, “Aktif davalarda politikalarımızda bir değişiklik yapmayacağız. Geçen perşembe, yaklaşımımızı özetlemek için çağrı yaptık. Aktif dava çözülür çözülmez, bütün yeni Riot çalışanlarına bireysel cinsel taciz ve cinsel saldırı iddiaları için zorunlu tahkimden vazgeçme seçeneği sunacağız. O zaman kapsamı genişletme konusunda kesin bir cevap almayı ve bu tercihten vazgeçme işlemini tüm Riot çalışanlarına yaygınlaştırılmasını taahhüt edeceğiz. Tüm aktif davaları çözmek için özenle çalışıyoruz, böylece bir çözüme doğru hızlı bir şekilde adımlar atabiliriz. Geçtiğimiz hafta olduğu gibi, tahkim hakkındaki düşüncelerine ilişkin olarak Riot çalışanlarını dinlemeye devam edeceğiz ve bu konuda liderlikle buluşmaya zaman ayıran herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bir Riot çalışanı Kotaku’ya, “İlk [Kotaku] makalesinin yayınlanmasından bu yana sekiz ay geçti ve şu ana kadar Riot’taki çeşitlilik ve katılım çabalarımızın tek bir sonucunu görmedim. İşlerin düzeldiğini gösteren tek bir ölçüm veya sayı görmedim. Tek bir projenin bitmiş olduğunu görmedim.” dedi.

Bir başka çalışan Kotaku’ya, “Sanırım yöneticiler iki saat kadar kalkıyorlar ve klasik, dolambaçlı reddetme dizileri yapıyorlardı, bu olayın burada gerçekleşmesi gerçeğini uyandırdı. Çoğu çalışanın aldığı izlenim, [yöneticilerin] birazcık umursadığı. Kamusal olarak küçük düşürülmeyi önemsiyorlar.” dedi.