Avowed dengeli bir oyun olacak: onun mükemmel bir yapılandırması yok.

Avowed dengeli bir oyun olacak: onun mükemmel bir yapılandırması yok.

Obsidian Entertainment geliştiricileri, önümüzdeki Avowed oyunlarının ayrıntılarını paylaşmaya devam ediyor. Bu sefer oyunun oyun tasarımcısı Gabe Paramo, karakter geliştirme sistemi hakkında bazı ayrıntılar verdi.

Geliştiriciye göre, stüdyo için oyuncunun istediği gibi oynamasına izin veren bir oyun yaratmak önemliydi. Bu kural, oyunun savaş sistemine de uygulanacak – oyuncu her türlü silahı bir araya getirebilecek.

Örneğin, oyuncu sol elinde kalkan, sağ elinde tabanca veya sessiz bir hançer ile bir elde, diğer elde gürültülü bir tabanca kullanabilir. Mükemmel bir kombinasyon yok, her silahın her durum için artıları ve eksileri vardır. Aynı zamanda oyuncu bir şeyler denemek isterse oyun ona çok hoşgörülü olacak: oyunda becerileri yeniden dağıtarak yeni yapılar deneyebilecektir.

Oyunun oyun direktörü Kerri Patel, oyunun Pillars dünyasına yeni gelenlere karşı uyumluluğu hakkında da biraz konuştu. Ona göre, önceki oyunları oynayanlar tanıdık yerler ve hatta birkaç eski karakter görecekler, ancak stüdyo oyunu ilk kez keşfeden oyuncuların da iyi vakit geçirmesini istiyor. Geliştiriciler oyuncuları metin yığını ile baş başa bırakmak istemiyorlar, bu yüzden şu anda oyuncunun fareyi belirli bir nesneye getirdiğinde ona bir ipucu veren bir sistem üzerinde çalışıyorlar, böylece neredeyse onu oyun sürecinden ayırmayacaklar.