CS:GO ilk olarak 2012 yılında piyasaya sürüldü ve o zamandan beri orijinal Source motorunda kaldı. Source motoru 2004 yılında, yani sekiz yıl önce tasarlanmış bir motor. İkonik FPS oyununu daha çağdaş Source 2 motoruyla oynayabileceğimiz bir güncellemenin çıkacağı dedikoduları bir süredir dönmekte.
2020'nin ilk yarısında şirkette çalışanlar böyle bir güncellemenin hemen yayınlanabileceğini iddia ederek söylentileri internete verdiler. Valve News Network'ün sahibi Tyler McVicker, 18 Mayıs'ı CS:GO revizyonu için kesin bir tarih olarak belirlemişti. Ancak son gelişmeler McVicker'ın bu iddialarını yıktı.
Doğru sızıntıları ve içeriden bilgi sızdırmasıyla saygın bir geçmişe sahip Valve fanatiği McVicker, Source 2 güncellemesinin yayınlanmayacağını bildirdi.
McVicker'e göre, projenin iptalinin ardındaki neden sadece “çok fazla iş” olması. “Bir toplantı oldu ve bir karar verildi” dedi.
Büyük Source güncellemesi, Şubat 2020'deki Fortnite güncellemesine benzer şekilde, gelişmiş görseller ve oyun mekaniği için gelişme sağlayacaktı. Bir Dota 2 güncellemesinde sızdırılan kod satırları, Source 2'nin geliştirilmiş işleme, gölgelere ve skyboxlara sahip olacağını işaret ediyordu.
McVicker’ın bu değişikliklerin oyunun özelliklerini yükseltmeye yardımcı olduğunu, ancak geçişi engelleyen bir faktörün varlığından bahsetti. “Geliştiriciler iki yıldır bunun üzerine çalışıyor. Oyunu taşıyabildiler ancak topluluk içeriklerini taşıyamadılar” dedi.
Özel oyun modlarından yepyeni haritalara ve çok daha fazlasına kadar, topluluk tarafından hazırlanan içerik CS: GO deneyiminin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Sürekli genişleyen oyuncu kreasyonları kütüphanesi, şu anda oyunu Source 2 motorundan geri tutan şey olarak gözüküyor.
“Topluluğun oluşturduğu CS:GO içeriğinin kolayca oynatılabilmesi ve taşınabilmesi için devasa birikmiş iş yüküne ihtiyaç var. Eğer bunu başarırlarsa, o zaman güncelleme gelecek. Ama şu anda bu mümkün gözükmüyor.” diye sözlerine devam etti.
Bu sorun şimdilik güncellemeyi durdurmuş olsa da, oyun Source 2 motoruna doğru yol alabilir. Yani topluluk içeriği sorunu çözülebilirse bir umut var.