Bu Ay MCC Testleri Başladığında Halo: Reach’i PC’de Oynayabilirsiniz

Bu Ay MCC Testleri Başladığında Halo: Reach’i PC’de Oynayabilirsiniz

Halo: Reach

Halo: Reach

Halo: Master Chief Collection‘ın PC’ye geldiğini, parçalara ayrıldığını ve her parçanın bu yılın sonuna kadar piyasaya sürülmesi gerektiğini öğrenmiştik. MCC‘nin altı oyun içerdiği göz önüne alındığında, bu oldukça hızlı bir sürüm. Geliştirici 343 Industries vakit kaybetmeden, Halo: Reach testi ile bu ay koleksiyonu başlatıyor.

Dün, Halo topluluk direktörü Brian Jarrard attığı tweette, “Mutlu Nisanlar! Her şey plana göre giderse, bu ilk Reach/MCC uçuşlarına başladığımız aydır.” dedi. Ardından 1 Nisan olduğunu belirten bir cevaba karşılık “oh, şaka değil.” diye yanıt verdi. “Uçuşlar” derken, kaydolabileceğiniz Halo Insider programı ile sunulan PC MCC oyunlarının erken erişim testi oturumları ifade edilmiştir.

Jarrard, Reach uçuşlarının önce Xbox One’da, sonra PC’de başlayacağını söyledi. Bugün itibariyle, hangi platformun ilk geleceği belirsizdir. Ancak Jarrard, asıl meselenin “her iki platformda da uçuşların görüleceği” olduğunu belirtti.

Halo: Reach, evren içi kronolojiyle Halo serisindeki ilk oyundur, serinin çığır açan 2001’deki Halo: Combat Evolved’in doğrudan bir öncüsüdür. Böylece, bu ay yapılacak oynanabilir bir testle MCC’deki ilk sürüm olacak.

Reach, serinin yaratıcısı ve orijinal geliştiricisi Bungie tarafından yapılan son Halo oyunuydu. Stüdyo daha önce Microsoft’tan ayrıldı ve Destiny‘i yapmak için Activision ile anlaşma yaptı.