CS:GO Dust II’nin Retro Versiyonunu Counter-Strike’ın 20. Yaşını Kutlamak İçin Oyuna Dahil Etti

CS:GO Dust II’nin Retro Versiyonunu Counter-Strike’ın 20. Yaşını Kutlamak İçin Oyuna Dahil Etti

Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike bugün 20 yaşında. Haziran 1999’da piyasaya sürülen orijinal Half-Life’ın PvP modunun ilk beta sürümü, bugün dünyanın en ikonik FPS bayilerinden biri haline geldi.

Valve, bu sabahın erken saatlerinde yayınlanan bir blog yazısında, “yirmi yıl önce mütevazi bir Half Life modu oyun dünyasını değiştirdi. Sürekli gelişen ve yıllar içinde değişen Counter-Strike, temellerini hiç kaybetmedi: öğrenmesi kolay, ustalaşmak bir ömür sürüyor ve büyük bir küresel topluluk tarafından destekleniyor” dedi. 

Oyunun resmi lansmanı Kasım 2000’e kadar gerçekleşmediysede, modderlar Minh ‘Gooseman’ Le ve Jess Cliffe 1999’da oyunlarının ilk testlerini yaptılar. Modderlar sonunda IP serisini satın alan ve 2012’de Counter-Strike: Global Offensive’de sonuçlanan toplam dört Counter-Strike oyunu piyasaya sürmeye devam eden Valve tarafından ikna edildi. Özellikle bu oyun Steam’deki en büyük oyunlardan biri haline geldi ve sürekli dünyanın en büyük espor izleyici kitlelerinden bazılarını kendine çekiyor. 

Valve, oyunun 20. doğum gününü kutlamak için Casual‘da oynayabileceğiniz retro bir Dust II sürümü yayınladı. Haritada oynamayı seçmeniz size güncel ya da klasik versiyonu sunacaktır.

Durum böyle olabilir ancak 20 yıllık dokuların hayranıysanız (ve yalnızca tanıdığınızı düşündüğünüz bir haritanın) iyi zaman geçirmelisiniz. Haritanın eski sürümünün ne kadar kalacağı belli değil ama kutlamalar birkaç hafta sürebilir.